Βάρσος Χρόνης | tutors.gr
Βάρσος Χρόνης

Βάρσος Χρόνης

Φιλολογικά (Γυμνάσιο-Λύκειο), Αρχαία (Γυμνάσιο-Λύκειο), Ιστορία (Γυμνάσιο-Λύκειο)
0
χωρίς βαθμολογία
Από
€10.00
/ώρα
Popularity Score:
153
Λίγα λόγια για μένα

Τα μαθήματα που διδάσκω αφορούν τα Αρχαία ελληνικά (για τους μαθητές της Κατεύθυνσης, το Άγνωστο Κείμενο) και την Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στόχος μου είναι με μεθοδικότητα και οργανωμένη δουλειά να χαραχτεί ένα πλάνο μακροπρόθεσμο που θα βοηθήσει το μαθητή να ανακαλύψει την ομορφιά των αντικειμένων αυτών και να οδηγηθεί στη γνώση άφοβα και χωρίς υπερβολικό άγχος. Ο βαθμός επικοινωνίας και ουσιαστικής συνεργασίας με τον μαθητή (και προφανέστατα με τους γονείς/κηδεμόνες) είναι το κλειδί της επιτυχίας που πρέπει να στηρίζεται στη συστηματική εργασία και την αυτενέργεια στα πλαίσια πάντα ενός σαφώς χαραγμένου πλάνου και υλοποιήσιμου σχεδίου μάθησης.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές μου δραστηριότητες ασχολούμαι και με θέματα γεωστρατηγικής και στρατιωτικής ιστορίας. Δημοσιεύω άρθρα σε sites, blogs και περιοδικά (ΑΡΔΗΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ), δίνω συνεντεύξεις σε τοπικούς σταθμούς και ραδιόφωνα και σχολιάζω τακτικά την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση. Παράλληλα εδώ και 12 χρόνια συγγράφω ένα πόνημα σχετικό με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με έμφαση στις στρατιωτικές-ναυτικές επιχειρήσεις της  περιόδου 1821-1829. Εκτιμώ ότι αυτή μου η ενασχόληση μου έχει προσδώσει μια ευρύτερη οπτική στα θέματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης που αφορά την περίοδο 1821-1936.

Στην εποχή που διανύουμε η χρήση τεχνολογίας (on line - εξ αποστάσεως μαθήματα), χωρίς να αντικαθιστά πλήρως και επαρκώς το δια ζώσης μάθημα , συμβάλλει σήμερα καθοριστικά , δεδομένης της πρωτόγνωρης εμπειρίας που βιώνουμε, στη διαδικασία της μάθησης. Η φροντιστηριακή μου εμπειρία με μαθήματα μέσω Skype την περίοδο μετά τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας, με έχει πείσει , όπως πιθανολογώ και όλους, για την ανάγκη μιας εκπαίδευσης πιό ευέλικτης που κάνει χρήση των νέων τεχνολογιών χωρίς όμως να χάνει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, που εδράζεται πάντα στον άξονα δάσκαλος-μαθητής και ουσιαστικά σε μια σχέση ανθρώπινη, ισόρροπη και ειλικρινή, παράγοντα ουσιαστικής γνώσης και επιτυχίας.

Προσθετες Υπηρεσιές
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Σημειώσεις
Διδασκαλία σε Group
Προετοιμασία για Πανελλαδικές Εξετάσεις
Προσωπικές σημειώσεις
Περιοχές που εξυπηρετούνται
Λαμία (Υπόλοιπη Ελλάδα)
Προσφορές
Δωρεάν το πρώτο μάθημα
Βιογραφικά Στοιχεία
Ηλικία: 
52 ετών
Τόπος Διαμονής: 
Λαμία, Υπόλοιπη Ελλάδα
Επίπεδο Μόρφωσης: 
Τίτλοι Πτυχίων
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Διδακτική Εμπειρία: 

Εργάζομαι από το 1993 στο χώρο Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης (ομαδικά φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα μαθήματα) με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μέ ιδιαίτερη έμφαση και επιτυχία στην προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στα αντικείμενα των Αρχαίων ελληνικών (Άγνωστο Κείμενο) και της Ιστορίας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Αυτά τα 27 χρόνια απέκτησα εμπειρία διαχείρισης προσώπων, καταστάσεων, συναδέλφων, γονιών και κυρίως παιδιών που με έκαναν απολύτως ευέλικτο, ευπροσάρμοστο και καινοτόμο, δεδομένων των πολλαπλών, ριζικών και συχνών αλλαγών σε προγράμματα, ύλη και διαδικασίες εξετάσεων. Μια πείρα πολύτιμη για αξιοποίηση προς όφελος των μαθητών και της πορείας τους με γνώμονα πάντα τις ευαισθησίες, τις επιθυμίες αλλά και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 
2231037509 / 6973779605
email: 
chvarsos@otenet.gr
Photos / videos
Επικοινωνία

Συμπληρώστε τη φόρμα για να επικοινωνήσετε με τον καθηγητή /τρια.

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου