Τα ιδιαίτερα μαθήματα εκτοξεύονται λόγω κορονοϊού - Tutors.gr

Τα ιδιαίτερα μαθήματα εκτοξεύονται λόγω κορονοϊού

idiaitera-mathimata-ektokseuontai-logo-koronoiou
0

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι μια ευκαιρία για να μην χαθεί η σχολική χρονιά και όλη η προσπάθεια των μαθητών της Γ’ Λυκείου για μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Η διακοπή των μαθημάτων προκάλεσε μια πληθώρα συναισθημάτων και αντιδράσεων, τόσο στη μαθητική κοινότητα, όσο και στους καθηγητές και γονείς που είδαν ξαφνικά το μέλλον των παιδιών τους να καταδικάζεται.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα μέσω της χρήσης βιντεοκλήσεων στο FaceTime ή το Skype για παράδειγμα είναι ένας τρόπος να μην χάσουν την χρονιά τους και ξεχάσουν όσα έμαθαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Η αξιοπιστία είναι σημαντική, οπότε θυμηθείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση πριν ξεκινήσετε να δίνετε μαθήματα με αυτόν τον τρόπο για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ισχυρή για τις ανάγκες σας.

Έχουμε παράγει τις ακόλουθες οδηγίες για τη διαδικτυακή διδασκαλία:

  • Μετάβαση σε online διδασκαλία
  • Απομακρυσμένη διδασκαλία – βασικά λογισμικού
  • Διασφάλιση για εκπαιδευτικούς που παραδίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως

Τι πρέπει να κάνετε αν ο μαθητής αρρωστήσει;

Εάν ο μαθητής είναι άρρωστος, ελέγξτε τους όρους της σύμβασης γύρω από τα χαμένα μαθήματα. Εάν χρησιμοποιείτε το συμβόλαιο προτύπου για ιδιαίτερα μαθήματα γ’ λυκείου, έχετε το δικαίωμα να χρεώσετε το μάθημα εάν σας δοθεί προειδοποίηση κάτω των 48 ωρών.

Υπάρχει όμως πρόβλεψη στο συμβόλαιο να ασκείτε διακριτική ευχέρεια σε εξαιρετικές περιστάσεις. Αυτά δεν είναι καθορισμένα, γεγονός που σας αφήνει ανοιχτό για να κρίνετε την καταλληλότερη πορεία δράσης. Η ίδια ειδοποίηση 48 ωρών (και η διακριτική ευχέρεια) ισχύει εάν οι μαθητές επιθυμούν να ακυρώσουν τα online μαθήματα για οποιονδήποτε λόγο.

Ιδιαίτερα μαθήματα λόγω κορονοϊού

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να σταθεροποιείται, η αυξημένη ζήτηση δεν είναι επιπλέον ώρες στην καθημερινή δουλειά των εκπαιδευτικών, αλλά στο πλευρό τους.

Μερικοί μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν μόνοι τους, οπότε για να επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στο σχολείο θα πρέπει να προσλάβουν καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα.

Το σχολικό εξάμηνο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά λόγω του κλεισίματος κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι γονείς ζητούν επιπλέον βοήθεια, ώστε τα παιδιά τους να μπορέσουν να καλύψουν τις εξετάσεις για την είσοδο τους στα πανεπιστήμια και τις σχολές που επιθυμούν.

Ποια είναι η καλύτερη λύση;

Σύμφωνα με την παρακολούθηση της Unesco, 29 χώρες έκλεισαν τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο, επηρεάζοντας σχεδόν 391,5 εκατομμύρια παιδιά και νέους. Περαιτέρω 20 χώρες έχουν εφαρμόσει τοπικά κλειστά σχολεία και, σε περίπτωση που αυτά τα κλεισίματα γίνουν σε εθνικό επίπεδο, εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον μαθητές θα βιώσουν διακοπή της εκπαίδευσης.

Στη θέση των μαθημάτων που βασίζονται στην τάξη, οι διαδικτυακοί δάσκαλοι και οι εταιρείες ηλεκτρονικής μάθησης έχουν γεμίσει την εκπαιδευτική τρύπα. Εκείνοι που συνήθως παρέχουν διδασκαλία αυτοπροσώπως, ελπίζουν να συμπληρώσουν τα κενά όταν τελειώσει η περίοδος απομόνωσης.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όπου είναι δυνατόν, και για τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά μόνο για εκείνα τα παιδιά που έχουν απολύτως ανάγκη να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πως να φέρετε εις πέρας τα online ιδιαίτερα μαθήματα;

Η προσφορά μιας εναλλακτικής λύσης στα μάθημα πρόσωπο με πρόσωπο στο σχολείο δείχνει ότι καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσετε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις. Εάν η πρότασή σας απορριφθεί, ενδέχεται να υπάρξει παραβίαση της σύμβασης, οπότε ενδέχεται να μπορείτε να διεκδικήσετε αξίωση για τα τέλη σας.

Επικοινωνήστε με το σχολείο και τους γονείς το συντομότερο δυνατό για να συμφωνήσετε ποια προσέγγιση θα ακολουθήσετε.

Εάν το σχολείο ή ο γονέας που σας πληρώνει βάσει της σύμβασης έκλεισε ή διέκοψε μαθήματα πριν από την κυβερνητική συμβουλή, είναι απίθανο να εφαρμοστεί είτε ανωτέρα βία είτε απογοήτευση δεδομένου ότι και τα δύο μέρη μπορούσαν, θεωρητικά, να αναλάβουν τη συμβατική τους υποχρέωση. Το tutors.gr είναι σε θέση να υποστηρίξει μέλη σε αυτήν την περίπτωση για να διευθετήσει τη συνέχιση της πληρωμής σας.

Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, σας παροτρύνουμε να διευκρινίσετε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο για τα κέρδη σας.

Συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε μαθήματα online, αν μπορείτε.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares