Πως Βοηθούν τα Ιδιαίτερα Μαθήματα την Εκμάθηση Γραμματικής - Tutors.gr

Πως Βοηθούν τα Ιδιαίτερα Μαθήματα την Εκμάθηση Γραμματικής

pos-bohthoun-idiaitera-mathimata-ekmathisi-grammatikis
0

Τα ιδιαίτερα μαθήματα ενισχύουν την εκμάθηση γραμματικής, σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα μαθήματα βοηθούν τους μαθητές Δημοτικού να εμπεδώσουν καλύτερα τους κανόνες γραμματικής που στο σχολείο είναι πιο δύσκολο να γίνει λόγω έλλειψης χρόνου.

Πολλοί γονείς βασίζονται στους καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων για να αυξήσουν την πιθανότητα του παιδιού τους να πάρει τις σωστές βάσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μετέπειτα στο Γυμνάσιο και Λύκειο να τον προετοιμάσουν για και να τον καθοδηγήσουν στην επιτυχία των εξετάσεων για τις σπουδές του.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα εξετάσεων σε μαθητές που έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα;

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μαθητές ίσως να μην έχουν ίσες πιθανότητες να μπουν στη σχολή ή στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν μόνο με τα μαθήματα στο σχολείο. Από την άλλη, οι γονείς μπορούν να δουν τα ιδιαίτερα μαθήματα ως έναν ορθολογικό τρόπο για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποδώσουν καλά στις εξετάσεις εισόδου στις σχολές της επιλογής τους.

Αν όμως τα αποτελέσματα αντανακλούν μια εθνική εικόνα, αυτό σημαίνει ότι η επιλογή της σχολικής τάξης δεν είναι ισότιμη, με κάποια παιδιά να έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Ιδιαίτερα μαθήματα για εισαγωγή σε σχολές και πανεπιστήμια

Οι έρευνες που έγιναν σε πανελλήνιο επίπεδο απέδειξαν ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα είχαν βοηθήσει στην προετοιμασία των μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων σε ξένες γλώσσες και τα μαθηματικά.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να γίνουν ένας προς ένας ή σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων. Κατά αυτόν τον τρόπο η διδασκαλία είναι πιο ουσιαστική και συγκεκριμένη, δίνοντας έμφαση στα αδύναμα σημεία του κάθε μαθητή και όχι στο σύνολο, όπως γίνεται στα σχολεία.

Με τα ιδιαίτερα μαθήματα οι μαθητές αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, και αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία και την ηρεμία τους.

Βοηθάει η ενίσχυση διδασκαλίας μετά το σχολείο;

Πολλά σχολεία ξεκίνησαν ολοήμερα προγράμματα διδασκαλίας, μερικά από τα οποία απευθύνονταν σε μειονεκτούντα παιδιά, ενώ κατά κόρον αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών που δίνονται για το σπίτι.

Δείτε περισσότερα για Ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares