Πως να πετύχετε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως μαθητές - Tutors.gr

Πως να πετύχετε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως μαθητές

pos-na-petixete-stin-ex-apostaseos-ekpaideusi-os-mathites
0

Πρώτον, εάν παρακολουθείτε διαδικτυακά ιδιαίτερα μαθήματα, πρέπει να έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για το υλικό. Διαφορετικά, δεν θα αισθανθείτε κίνητρα για να ολοκληρώσετε τα μαθήματα. Αν θέλετε να αποκτήσετε γνώση, αλλά δεν σας ενδιαφέρει η διαδικασία, ίσως χρειαστεί να βυθιστείτε στα σχολικά σας χρόνια. Χρησιμοποιήστε μερικές από τις συμβουλές και τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αγαπούν τη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον, πρέπει να εγγραφείτε στο μάθημα όταν έχετε αρκετό χρόνο για να το αφιερώσετε.

Εάν του δίνετε μόνο τη μισή προσοχή σας, δεν θα έχετε πολύ αξία από αυτά που μαθαίνετε. Έχοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, ας σας μετατρέψουμε σε διαδικτυακή μηχανή μελέτης.

1. Εξοικειωθείτε με διαδικτυακές πρακτικές μάθησης και προσδοκίες

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν σε διαδικτυακά μαθήματα με μια ανεπιθύμητη στάση. Εάν ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση, θα εξαπατήσετε τον εαυτό σας από πολύτιμο περιεχόμενο. Προσεγγίστε διαδικτυακά μαθήματα και σπουδές όπως θα κάνατε σε μια τάξη, ακριβώς κάτω από τη μύτη ενός καθηγητή. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι ένας καθηγητής στέκεται πάνω σας ενώ μελετάτε αν αυτό βοηθά. Στη συνέχεια, μάθετε τι θέλετε να βγείτε από το μάθημα. Ξέρετε ότι πρόκειται να δώσετε προσοχή, να μελετήσετε και να παρακολουθήσετε σοβαρά το μάθημα, αλλά ποιο τελικό αποτέλεσμα επιθυμείτε;

Κάθε ένας από αυτούς τους στόχους θα απαιτήσει διαφορετικά επίπεδα αφοσίωσης και πολυπλοκότητα μαθημάτων για να επιτευχθεί. Για παράδειγμα, εάν είστε αγγλόφωνος και θέλετε να γίνετε άπταιστα στα γαλλικά, θα χρειαστείτε διαφορετική πορεία από κάποιον που θέλει απλώς να μάθει τα βασικά για ένα επερχόμενο ταξίδι στο Παρίσι. Εάν είστε ξεκάθαροι για τις προσδοκίες σας, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να απογοητευτείτε όταν τελειώσει το μάθημα. Θα το εξετάσετε έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο κατά νου.

2. Επιβεβαιώστε τις τεχνικές απαιτήσεις του μαθήματος 

Η κύρια διαφορά μεταξύ της μελέτης στο διαδίκτυο και της μελέτης στην τάξη είναι ότι είστε υπεύθυνοι για το μαθησιακό περιβάλλον. Παρέχετε το χώρο εργασίας, τον υπολογιστή και οποιαδήποτε άλλα είδη χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανήματος με τις απαραίτητες τεχνικές απαιτήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί οποιοσδήποτε υπολογιστής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν πιο σοβαρό υλικό ή και εξοπλισμό. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι παρακολουθείτε ένα διαδικτυακό μάθημα επεξεργασίας βίντεο. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με επαρκή μνήμη και μια αρκετά ισχυρή κάρτα γραφικών για τη διαχείριση λογισμικού επεξεργασίας βίντεο. Επιπλέον, θα χρειαστείτε το ίδιο το λογισμικό, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από μεγάλη άδεια.

Προσπαθήστε να μην εγγραφείτε σε διαδικτυακά μαθήματα έως ότου γνωρίζετε τις τεχνικές απαιτήσεις. Εάν δεν μπορείτε να τους συναντήσετε ακόμη, διακόψτε το μάθημα έως ότου μπορείτε να αγοράσετε ή να δανειστείτε αυτό που χρειάζεστε. Ορισμένες τάξεις ενδέχεται να απαιτούν κάμερα και ακουστικά, ώστε να μπορείτε να ακούτε ηχητικές παρουσιάσεις ή έναν εκτυπωτή, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα των εγγράφων. Όποια και αν είναι η περίπτωση, εάν ξεκινήσετε την πορεία χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα μείνετε γρήγορα πίσω.

3. Προσδιορίστε τους μαθησιακούς στόχους και τους στόχους σας

Νωρίτερα, αποφασίσατε τι θέλετε να βγείτε από το διαδικτυακό σας μάθημα. Τώρα πρέπει να μάθετε τους στόχους και τους στόχους του εκπαιδευτή σας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα ενημερώσει την κατεύθυνση του μαθήματος. Εάν ένας επαγγελματίας δημιουργεί ένα διαδικτυακό μάθημα φυσικής κατάστασης, θα μπορούσε να έχει διάφορους στόχους για τους μαθητές: 

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά ο εκπαιδευτής σας έχει σχεδιάσει την πορεία γύρω από την αύξηση, ίσως να μην αισθάνεστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, οι στόχοι σας και οι εκπαιδευτές πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε για το μάθημα πριν εγγραφείτε. Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτή για να μάθετε σχετικά με τους στόχους του υλικού. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν είναι σωστό για εσάς.

Μόλις μάθετε τους στόχους και τους στόχους σας, γράψτε τους – κατά προτίμηση σε ένα μέρος κοντά στο σημείο όπου θα εργαστείτε. Να τις ελέγχετε κάθε μέρα πριν καθίσετε για να διαβάσετε το υλικό του μαθήματος ή να μελετήσετε τις σημειώσεις σας. Λάβετε υπόψη τους καθώς προχωράτε στο πρόγραμμα. Εάν πιστεύετε ότι δεν επιτυγχάνετε τους στόχους, επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτή σας ή με άλλους μαθητές.

Ανακαλύψτε πού μπορεί να έχετε πάει στραβά και, στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα σχέδιο για να επιστρέψετε στο δρόμο. Ωστόσο, μην ωθείτε τον εαυτό σας να επιτύχει τους στόχους ή τους στόχους εντός προθεσμίας που δημιουργεί κάποιος άλλος. Ξέρετε πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μαθαίνετε, οπότε σχεδιάστε τα ορόσημά σας με βάση αυτές τις γνώσεις.

4. Δημιουργήστε ένα σχέδιο μελέτης

Τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε σοβαρά με τις πραγματικές σας συνεδρίες. Εάν έχετε ένα γραπτό, σταθερό σχέδιο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να το ακολουθήσετε μετά την έναρξη του μαθήματος. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σχέδιο μελέτης. Το σωστό θα λειτουργήσει με το πρόγραμμά σας και θα σας επιτρέψει να εκπληρώσετε τις άλλες ευθύνες και υποχρεώσεις σας. Ωστόσο, μην φοβάστε να σπρώξετε τον εαυτό σας. Εάν προσπαθείτε συνεχώς για καλύτερα αποτελέσματα, θα περάσετε το μάθημα γρηγορότερα και θα αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι στο τέλος του.

5. Αφήστε χώρο για λάθη

Κάτι μπορεί να προκύψει στη μέση ενός μαθήματος, όπως ένα άρρωστο παιδί ή μια απροσδόκητη προθεσμία στην εργασία. Προσπαθήστε να αφήσετε τον εαυτό σας ένα μικρό δωμάτιο στο πρόγραμμα σας για να αντιμετωπίσετε αυτές τις απροσδόκητες αποτυχίες. Για παράδειγμα, αν νομίζετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρώτο μέρος ενός μαθήματος εντός τριών ημερών, δώστε στον εαυτό σας πέντε. Μπορεί να επιτύχετε τον τριήμερο στόχο σας, οπότε μπορείτε να κτυπήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη, αλλά αν σας πάρει πέντε ημέρες, δεν θα χρειαστεί να αναδιατάξετε το πρόγραμμα σπουδών σας για το μέλλον.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares