Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Καθηγητή για Ιδιαίτερα Μαθήματα για το Παιδί σας - Tutors.gr

Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Καθηγητή για Ιδιαίτερα Μαθήματα για το Παιδί σας

Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Καθηγητή για Ιδιαίτερα Μαθήματα για το Παιδί σας
0

Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Καθηγητή για Ιδιαίτερα Μαθήματα για το Παιδί σας

Ο αριθμός των παιδιών που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο από το 2016. Διαβάστε στο άρθρο μας πως να επιλέξετε το σωστό καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα για το παιδί σας.

Παρατηρήστε τις δυνάμεις και αδυναμίες του παιδιού σας

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση του σωστού καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα, κοιτάξτε προσεκτικά τις ακαδημαϊκές δυνάμεις και τις αδυναμίες του παιδιού σας. Ελέγξτε τα σχολικά του βιβλία για να προσδιορίσετε τα σημεία που θα επωφεληθούν από μια στενή εστίαση και μιλήστε με τους δασκάλους του.

Συζητήστε με το παιδί σας την απόφαση για ιδιαίτερα μαθήματα

Συζητήστε με το παιδί σας για τη διδασκαλία. Με αυτόν τον τρόπο θα εκτιμήσετε τη στάση και τη διάθεσή του που είναι πιθανό να έχει και στα ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης, θα μπορέσετε να αντιληφθείτε το επίπεδο ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης του στο θέμα.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα

Είτε χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη online υπηρεσία (tutors.gr), είτε προσωπική σύσταση, η ασφάλεια και καλή ψυχολογία των παιδιών σας είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι πιο εξειδικευμένοι καθηγητές είναι συνήθως ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί με πρακτική στην τάξη.

Οι προπτυχιακοί διδάσκοντες είναι συνήθως μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Ψάξτε για δασκάλους ή φοιτητές που ειδικεύονται στο θέμα που χρειάζεστε και ελέγξτε για την εμπειρία διδασκαλίας επίσης.

Αναζήτηση στο διαδίκτυο για ιδιαίτερα μαθήματα

Αν επιλέγετε από προφίλ στο διαδίκτυο, αναζητήστε μια αίσθηση επαγγελματισμού, πάθος για το θέμα και εμπειρία με τα συγκεκριμένα μαθήματα που σχετίζονται με το παιδί σας.

  • Οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές προσφέρουν μια προκαταρκτική συζήτηση με τους γονείς και ένα σύντομο εισαγωγικό μάθημα. Παρακολουθήστε τη δυναμική τους με το παιδί σας και ελέγξτε ότι αισθάνεστε άνετα με την παρουσία τους στο σπίτι σας, είτε online μέσω skype ή βιντεοκλήσης. Επιτρέψτε στο παιδί σας να είναι ειλικρινή. Για παράδειγμα, εάν δεν τους αρέσει ή όχι η παρουσία καθηγητή στο σπίτι του.
  • Συλλέξτε πρόσφατες σημαντικές σχολικές εργασίες για να δείξετε στον καθηγητή και να συμφωνήσετε για στόχους. Αποφύγετε τους αριθμητικούς στόχους, όπως το “η βαθμολογία στα Μαθηματικά να φτάσει το 10, 20… κλπ“. Τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν είναι διασκεδαστικά αν ο μαθητής αισθάνεται υπερβολική πίεση και φοβάται την αποτυχία. Οι αυξήσεις στο επίτευγμα προέρχονται από την εμπιστοσύνη και τη σαφήνεια, οπότε «η αναλύσει της ουσίας με περισσότερες λεπτομέρειες» είναι ένας πολύ πιο εποικοδομητικός στόχος.

Ο σωστός καθηγητής δεν θα πρέπει να βοηθάει με τις σχολικές εργασίες που θα δίνει ο δάσκαλος της τάξης στον μαθητή. Η καλή βαθμολογία μπορεί να δίνει καλή αίσθηση βραχυπρόθεσμα, αλλά δημιουργεί μια ψευδή εντύπωση ικανότητας που δεν βοηθάει μακροπρόθεσμα.

Οι καθηγητές θα πρέπει να εργάζονται για την ανάπτυξη δεξιοτήτων χρησιμοποιώντας δραστηριότητες που με την πάροδο του χρόνου θα ενισχύσουν την ακαδημαϊκή απόδοση του μαθητή.

Online ιδιαίτερα μαθήματα

Για online μαθήματα, καθίστε στο πρώτο μάθημα σε περίπτωση εμφάνισης τεχνικών δυσλειτουργιών και για να δείτε πώς το παιδί σας ανταποκρίνεται στη διδασκαλία μέσω βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τους τηλέφωνο και άλλες πιθανές παρεκκλίσεις δεν είναι εφικτές.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για τα μαθήματα στο διαδίκτυο θα πρέπει να αποστέλλονται πριν από το μάθημα, έτσι ώστε ο χρόνος να μην χάνεται, γι αυτό συζητήστε τα συστήματα για την υποβολή εργασιών στην αρχική συνάντηση. Εάν τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι online μαθήματα ή κατ’ οίκον, βεβαιωθείτε ότι συμφωνούνται σαφώς οι ρυθμίσεις κόστους και πληρωμής προτού ξεκινήσει η διδασκαλία για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Μετά την πρώτη συνάντηση ή το πρώτο μάθημα, συζητήστε με το παιδί σας και εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας ως γονέας. Εάν αισθάνονται αναστατωμένοι ή απογοητευμένοι, η χημεία μπορεί να είναι λάθος και μπορεί να χρειαστεί κάποιος άλλος. Οι διορθώσεις στο ρυθμό ή στο επίπεδο του μαθήματος μπορούν και πρέπει να συζητιούνται άνετα με τον καθηγητή, ο οποίος θα προσαρμόσει ανάλογα τις ώρες μαθήματος.

Παρακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο το παιδί σας αντιμετωπίζει το πρόσθετο φόρτο εργασίας που δημιουργεί η διδασκαλία μετά τη σχολική ημέρα και το επίπεδο απόλαυσης.

Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσετε παραγωγικές συνομιλίες, ερωτήσεις και το περιστασιακό γέλιο που προέρχεται από τον χώρο όπου γίνονται τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένας σωστός καθηγητής μπορεί να δώσει με τα ιδιαίτερα μαθήματα τη δυνατότητα στο παιδί σας να επιτύχει και να αυξήσει την εμπιστοσύνη του στο σπίτι, στο σχολείο και πέραν αυτού.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο