Ιδιαίτερα μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά; - Tutors.gr

Ιδιαίτερα μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά;

idiaitera-mathimata-omadika-atomika
0

Όλοι οι γονείς αναζητούν τον καλύτερο δάσκαλο για τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού τους. Τώρα λοιπόν που αγοράσατε ή νοικιάσατε το μουσικό όργανο που επιλέξατε το παιδί σας, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποιο είδος μουσικής εμπειρίας είναι κατάλληλο για αυτά. Εάν δεν είστε σίγουροι ποια επιλογή είναι η σωστή εφαρμογή, δεν είστε μόνοι. Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά μόλις αξιολογήσετε το επίπεδο εμπειρίας, το στυλ μάθησης και την προσωπικότητα του παιδιού σας, η απόφαση θα πρέπει να γίνει πολύ πιο σαφής.

Ας αναθεωρήσουμε αυτούς τους τύπους μαθησιακών εμπειριών, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια πιο ενημερωμένη απόφαση για το παιδί σας. Ιδιαίτερα μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά για το παιδί σας;

Ομαδικά μαθήματα πλεονεκτήματα

Τα διαδικτυακά ομαδικά μαθήματα είναι ελκυστικά, διαδραστικά και άνετα για να προσφέρουν τόσο ομαδικές οδηγίες όσο και κάποια ατομική εστίαση. Η μουσική είναι ένα κρίσιμο μέρος μιας καλής εκπαίδευσης και οι ομαδικές τάξεις είναι ένας φανταστικός τρόπος για να συμπληρώσουν τις τρέχουσες σπουδές τους. Είτε πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατ ‘οίκον εκπαίδευση ή ίσως είστε εκπαιδευτικός μόνοι σας, υπάρχουν επιλογές προσαρμογής για να δημιουργήσετε την ιδανική σας εμπειρία.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε ένα πρόγραμμα μαθημάτων δομημένης ομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαθητές σε ομαδικά μαθήματα μουσικής θα παρατηρήσουν την πρόοδο και τα λάθη του άλλου, μαθαίνοντας μαζί και ενθαρρύνοντας την πορεία. Επιπλέον, οι μαθητές που μαθαίνουν να παίζουν άνετα μπροστά από τους συνομηλίκους τους θα έχουν ευκολότερο χρόνο να διαχειριστούν τα νεύρα τους κατά τη διάρκεια ενός ρεσιτάλ ή μιας παράστασης. Όλα αυτά βέβαια τους βοηθούν να αποκτήσουν μαθήματα ζωής που θα είναι χρήσιμα στο μέλλον, όπως η υπομονή και η επιμονή.

Εάν το παιδί σας εργάζεται για την “οικοδόμηση” αυτοπεποίθησης σε άλλους τομείς της ζωής του, η σύνδεση με άλλους μουσικούς σε μια ομαδική ρύθμιση μπορεί να βοηθήσει. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει μουσική θεωρία, τεχνική και απόδοση για να εξασφαλίσει μια ισορροπημένη ομαδική εμπειρία μαθήματος. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμοι για μια ομαδική εμπειρία μαθήματος, αυτό μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Μειονεκτήματα ομαδικών μαθημάτων

Το μόνο που θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ως μειονέκτημα στα ματικά μαθήματα, θα ήταν η έλειψη της προσοχής από τον καθηγητή. Αυτό βέβαια, συμβαίνει σε μεγάλα γκρουπ μαθητών, δηλαδή από 10 άτομα και πάνω, καθώς ο καθηγητής δεν μπορεί να έχει στραμμένη την προσοχή τους σε όλα τα παιδιά την ίδια στιγμή.

Ιδιαίτερα μαθήματα πλεονεκτήματα

Οι μαθητές που αποφασίζουν να κάνουν ένα-ένα, διαδικτυακά ή αυτοπροσώπως, τα μαθήματα θα λάβουν την πλήρη προσοχή του εκπαιδευτικού για το σύνολο του μαθήματος. Επιπλέον, τα ιδιωτικά μαθήματα θα προγραμματιστούν και θα προσαρμοστούν στις μοναδικές ανάγκες και το στυλ μάθησης του παιδιού σας. Εάν πιστεύετε ότι τα δομημένα σχέδια μαθημάτων των ομαδικών μαθημάτων δεν θα λειτουργήσουν για το παιδί σας, τα ιδιωτικά μαθήματα θα τους επιτρέψουν να εργαστούν με τον δικό τους ρυθμό. Εάν το παιδί σας τείνει να μαθαίνει με πιο αργό ρυθμό ή απαιτεί διδασκαλία μετά το σχολείο, τα ιδιωτικά μαθήματα ενδέχεται να είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά. Ο εκπαιδευτής του παιδιού σας θα μπορεί να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ατομικής του τεχνικής και του στυλ παιχνιδιού. Αυτή η εμπειρία μαθήματος απαιτεί συχνά περισσότερη επένδυση, αλλά εάν το παιδί σας γίνεται πιο σοβαρό για τη μουσική, ίσως είναι καιρός να επενδύσετε σε μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία. Ανησυχείτε για την απώλεια της «κοινότητας» των ομαδικών μαθημάτων; Τα περισσότερα ιδιωτικά στούντιο μαθήματος προσφέρουν μηνιαίες συνεδρίες μαρμελάδας και ρεσιτάλ, όπου οι μαθητές μπορούν να συναντηθούν και να κάνουν παρέα.

Ιδιαίτερα μαθήματα μειονεκτήματα

Η αλήθεια είναι ποως κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων μαθημάτων, κάποια παιδιά μπορεί να βαρεθούν. Αυτό όμως δε συμβαίνει στο 100% των παιδιών καθώς το κάθε άτομο έχει το δικό του χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία. Υπάρχουν επίσης παιδιά σε όλες της ηλικίες, τα οποία χρειάζονται ανταγωνισμό για να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα. Στα ιδιαίτερα μαθήματα αυτό είναι δύσκολο να γίνει καθώς το παιδί κάνει μάθημα έχοντας απένατνί του μόνο το δάσκαλό του.

Ένα άλλο μειονέκτημα, θα ήταν το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων το οποίο πολλές φορές είναι πιο μεγάλο από αυτό των ομαδικών. Πολλές φορές όμως, κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες παιδιών μπορούν να γίνουν καλύτεροι με τα ιδιαίτερα μαθήματα οπότε ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού σας επιλέξτε την σωστή κατηγορία μαθημάτων.

Ποιο είναι κατάλληλο για το παιδί μου;

Όπως μπορείτε να πείτε, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευμένοι, ελεγμένοι ιστορικοί μας είναι έτοιμοι να διδάξουν στο παιδί σας πώς να παίξει ένα όργανο με τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα σε αυτά. Εάν το παιδί σας ευδοκιμεί σε κοινωνικά περιβάλλοντα, τα ομαδικά μαθήματα μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Εάν το παιδί σας απαιτεί συνήθως ένα άτομο, τα ιδιωτικά μαθήματα μπορεί να είναι καλύτερα. Τα μαθήματα μπορούν να σταματήσουν ανά πάσα στιγμή, εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, δοκιμάστε το! Μπορείτε πάντα να μεταβείτε στην άλλη μορφή αργότερα.

Γίνετε μέρος της παρέας του tutors.gr

Εάν λοιπόν αναζητάτε δάσκαλο ή καθηγητή για τα ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικού του παιδιού σας, είτε αυτά είναι ιδιαίτερα είτε ομαδικά, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα μέσω της πλατφόρμας του tutors.gr. Για να σας βοηθήσουμε, η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιέχει δασκάλους και καθηγητές από όλες τις ειδικότητες, από μουσική, μαθηματικά, γλώσσα, ξένες γλώσσες μέχρι υπολογιστές. Δημιουργώντας το λογαριασμό σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα στοιχεία αυτών των καθηγητών και να ανακαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς.

Μέσω της πλατφόρμας μας μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές, τη διαθεσιμότητα, το αντικείμενο, τις σπουδές του καθηγητή και πολλά άλλα. Κλείστε ραντεβού με τον καθηγητή που ταιριάζει στο πρόγραμμά σας και βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε για μαθήματα δια ζώσης ή ακόμα και για μαθήματα online. Μπείτε τώρα στην παρέα του tutors.gr και ξεκινήστε να μαθαίνετε!

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares