Χρειάζεται το Παιδί σας Ιδιαίτερα Μαθήματα στο Δημοτικό; - Tutors.gr

Χρειάζεται το Παιδί σας Ιδιαίτερα Μαθήματα στο Δημοτικό;

Teaching to draw
0

Μεταξύ των γονέων που δεν έχουν χρόνο και των μαμάδων που τα ξέρουν όλα, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μαθητών που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικού στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είτε πρόκειται για την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, την προετοιμασία μαθημάτων ή απλώς για να συμβαδίσει με τους υψηλότερου επιπέδου συνομηλίκους, τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι καθαρά επιλογή του γονέα και της οικονομικής του κατάστασης.

Θα μορφωθεί το παιδί μου περισσότερο με ιδιαίτερα μαθήματα;

Η ανάπτυξη έχει έρθει παρά τις αντικρουόμενες αποδείξεις για το αν τα ιδιαίτερα μαθήματα αυξάνουν το μορφωτικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν παγκόσμια πρότυπα για την ορθή πρακτική – πολλοί καθηγητές ασκούν το επάγγελμα για οικονομικούς λόγους.

Αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να εκτιμήσουν εάν αποκομίζουν καλή απόδοση στην επένδυση της κατ’ οίκον διδασκαλίας τους. Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν τα ιδιαίτερα μαθήματα μόνο για να συμβαδίσουν τα παιδιά τους με τους συνομηλίκους τους. Όταν βλέπουμε το 72% των γονιών να φροντίζουν για τη μελέτη των παιδιών τους, το άλλο 28% αρχίζει να αισθάνεται νευρικότητα που δεν προσφέρει ανάλογη βοήθεια.

Ο αριθμός των ωρών που ξοδεύουν τα παιδιά στην διδασκαλία ποικίλλει σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ασία, οι μαθητές συνήθως εκπαιδεύονται αρκετές νύχτες την εβδομάδα. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι πιο κοντά σε δύο ώρες την εβδομάδα.

Σε χώρες όπου αυξάνονται τα ακαδημαϊκά εμπόδια – συμπεριλαμβανομένων των νέων εξετάσεων στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αναζήτηση εξωτερικής διδασκαλίας μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων ή σε φροντιστήριο, μπορεί να φαίνεται απαραίτητη στους γονείς. Η μείωση της εμπιστοσύνης στα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα οδηγεί επίσης στην αντιληπτή ανάγκη για ιδιαίτερα μαθήματα.

Γιατί να επιλέξω ιδιαίτερα μαθήματα για το παιδί μου;

Σε κάθε περίπτωση, τα ιδιαίτερα μαθήματα, ιδίως σε παιδιά δημοτικού εξασφαλίζουν μια σωστή βάση για τη μετέπειτα μόρφωσή τους. Είτε πρόκειται για ενίσχυση των γνώσεων τους με τη μορφή της δημιουργικής απασχόλησης, είτε μελέτη των καθημερινών εργασιών και μαθημάτων, το παιδί κερδίζει σε μορφωτικό επίπεδο.

Η διδασκαλία στα μαθηματικά ή ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών μπορεί να συμπληρώσει την παρακμή που αντιλαμβανόμαστε στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα για Ιδιαίτερα Μαθήματα:

Ιδιαίτερα Μαθήματα Δημοτικού

Ιδιαίτερα Μαθήματα Γυμνασίου

Ιδιαίτερα Μαθήματα Λυκείου

Ιδιαίτερα Μαθήματα Πανεπιστημίου

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Ιδιαίτερα Μαθήματα Μουσικής

Ιδιαίτερα Μαθήματα Καλλιτεχνικών

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Συγγραφή Εργασιών

Συγγραφή Πτυχιακών Εργασιών

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares