Χρειάζεται το Παιδί σας Ιδιαίτερα Μαθήματα Δημοτικό; - Tutors.gr

Χρειάζεται το Παιδί σας Ιδιαίτερα Μαθήματα Δημοτικό;

idiaitera-mathimata-dimotiko
0

Μεταξύ των γονέων που δεν έχουν χρόνο και των μαμάδων που τα ξέρουν όλα, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μαθητών που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικό στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είτε πρόκειται για την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, την προετοιμασία μαθημάτων ή απλώς για να συμβαδίσει με τους υψηλότερου επιπέδου συνομηλίκους, τα ιδιαίτερα δημοτικό είναι καθαρά επιλογή του γονέα και της οικονομικής του κατάστασης.

Θα μορφωθεί το παιδί μου περισσότερο με ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικό;

Η ανάπτυξη έχει έρθει παρά τις αντικρουόμενες αποδείξεις για το αν τα ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικό αυξάνουν το μορφωτικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν παγκόσμια πρότυπα για την ορθή πρακτική – πολλοί καθηγητές ασκούν το επάγγελμα για οικονομικούς λόγους.

Αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να εκτιμήσουν εάν αποκομίζουν καλή απόδοση στην επένδυση της κατ’ οίκον διδασκαλίας τους.

Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν τα ιδιαίτερα δημοτικό μόνο για να συμβαδίσουν τα παιδιά τους με τους συνομηλίκους τους. Όταν βλέπουμε το 72% των γονιών να φροντίζουν για τη μελέτη των παιδιών τους, το άλλο 28% αρχίζει να αισθάνεται νευρικότητα που δεν προσφέρει ανάλογη βοήθεια.

Ο αριθμός των ωρών που ξοδεύουν τα παιδιά στην διδασκαλία ποικίλλει σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ασία, οι μαθητές συνήθως εκπαιδεύονται αρκετές νύχτες την εβδομάδα. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι πιο κοντά σε δύο ώρες την εβδομάδα.

Σε χώρες όπου αυξάνονται τα ακαδημαϊκά εμπόδια – συμπεριλαμβανομένων των νέων εξετάσεων στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αναζήτηση εξωτερικής διδασκαλίας μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων ή σε φροντιστήριο, μπορεί να φαίνεται απαραίτητη στους γονείς.

Η μείωση της εμπιστοσύνης στα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα οδηγεί επίσης στην αντιληπτή ανάγκη για ιδιαίτερα μαθήματα.

Γιατί να επιλέξω ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικό για το παιδί μου;

Σε κάθε περίπτωση, τα ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικό, ιδίως σε μικρότερα παιδιά δημοτικού εξασφαλίζουν μια σωστή βάση για τη μετέπειτα μόρφωσή τους. Είτε πρόκειται για ενίσχυση των γνώσεων τους με τη μορφή της δημιουργικής απασχόλησης, είτε μελέτη των καθημερινών εργασιών και μαθημάτων, το παιδί κερδίζει σε μορφωτικό επίπεδο.

Η διδασκαλία στα μαθηματικά ή ιδιαίτερα ξένες γλώσσες μπορεί να συμπληρώσει την παρακμή που αντιλαμβανόμαστε στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα για Ιδιαίτερα Μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο