5 συμβουλές για πρόσληψη καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα - tutors.gr

5 συμβουλές για πρόσληψη καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα

5-συμβουλές-για-πρόσληψη-καθηγητή-ιδιαίτερα-μαθήματα

5 συμβουλές για πρόσληψη καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα

Ένας καθηγητής για ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να είναι η σωστή απάντηση για ένα παιδί που αγωνίζεται με τις σχολικές εργασίες. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο που προσλαμβάνετε διαθέτει τα προσόντα, καλό χαρακτήρα και έχει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Όταν ένα παιδί αγωνίζεται με το σχολείο, ένας καθηγητής για ιδιαίτερα μπορεί να είναι η κατάλληλη απάντηση. Ακολουθούν συμβουλές για την πρόσληψη της σωστής επιλογής:

1. Γνώση και εμπειρία

Στο tutors.gr θα βρείτε καθηγητές για όλες τις ηλικίες και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο που επιλέγετε γνωρίζει το μάθημα ή τα θέματα στα οποία το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια.

Εξίσου σημαντικό, ο δάσκαλος πρέπει να γνωρίζει πώς να συνεργάζεται με τους μαθητές, την ηλικία και το επίπεδο κατανόησης του παιδιού σας.

2. Συστάσεις και χαρακτήρας

Κάντε πολλές ερωτήσεις προτού προσλάβετε έναν καθηγητή για ιδιαίτερα. Ζητήστε και ελέγξτε τις συστάσεις, βεβαιωθείτε ότι ο καθηγητής δεν είναι μόνο ακαδημαϊκά καταρτισμένος, αλλά έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να συνεργαστεί με παιδιά.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τη λίστα καθηγητών για ιδιαίτερα μαθήματα του tutors.gr. Τα μέλη έχουν πρόσβαση σε τοπικές κριτικές πελατών σε καθηγητές σε περισσότερες από 50 ειδικότητες.

3. Διαθεσιμότητα και ευελιξία

Η διαθεσιμότητα του δασκάλου είναι σημαντική. Τα ιδιαίτερα μαθήματα που είναι πολύ αργά το βράδυ ή έχουν προγραμματιστεί τις φορτωμένες σχολικές ημέρες ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικές.

Η συνέπεια βοηθά με τις συνεδρίες διδασκαλίας, αλλά μην τις προγραμματίζετε υπερβολικά. Κάποια ευελιξία είναι επίσης χρήσιμη. Εάν εσείς ή ο μαθητής σας έχετε προγραμματίσει μια μεγάλη εξέταση, μπορεί να θέλετε μια επιπλέον ώρα ιδιαίτερης διδασκαλίας. Μάθετε εκ των προτέρων τι είδους επιπλέον συνεδρίες θα μπορεί να προσφέρει ο εκπαιδευτικός.

4. Ιδιωτικά και online ιδιαίτερα μαθήματα

Η διδασκαλία μπορεί να γίνει ιδιωτικά (κατ οίκον) ή online. Μερικοί μαθητές μπορεί να βρουν τα online ιδιαίτερα μαθήματα πιο ευχάριστα. Άλλοι λειτουργούν καλύτερα με την κατ οίκον διδασκαλία. Μπορεί να θέλετε πολλές επιλογές.

Όποια και αν είναι η επιλογή που ταιριάζει στο παιδί σας, ελέγξτε εάν ο ίδιος δάσκαλος είναι διαθέσιμος για όλα τα ιδιαίτερα μαθήματα.

5. Προσωπική σύνδεση

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ένας καθηγητής για ιδιαίτερα μαθήματα, εάν εσείς ή τα παιδιά σας δεν είστε άνετοι με το άτομο, η διδασκαλία δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα θέλατε.

Αφιερώστε χρόνο για μια σε βάθος συνέντευξη με έναν υποψήφιο καθηγητή. Συμπεριλάβετε το παιδί σε ένα μέρος της συνέντευξης. Μετά τις πρώτες συνεδρίες, ελέγξτε πώς εξελίσσεται η μαθησιακή διαδικασία. Εάν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε, σκεφτείτε να βρείτε έναν διαφορετικό δάσκαλο.

Πόσο πρέπει να κοστίζουν τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός ή η ανάγκη σας, υπάρχει πάντα μια επιλογή διδασκαλίας για εσάς.

Εάν το παιδί σας χρειάζεται λίγη επιπλέον βοήθεια σε ένα συγκεκριμένο μάθημα ή σε γενικές γραμμές, η χρήση ενός καθηγητή  για ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να είναι τεράστιο όφελος.

Οι καθηγητές μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε διάφορα θέματα. Τα τακτικά ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να δώσουν στο παιδί σας χρόνο να δουλέψει μέσα από δύσκολες εργασίες στο σπίτι, να προετοιμάσει μια εργασία ή απλά να μάθει πώς να μελετά σωστά.

Οι τρεις βασικοί τύποι διδασκαλίας είναι:

Το κόστος διδασκαλίας κυμαίνεται με βάση τον τύπο της καθοδήγησης, την εμπειρία του εκπαιδευτή και έναν αριθμό άλλων παραγόντων.

Πόσο κοστίζουν τα ιδιαίτερα μαθήματα κατ οίκον;

Σε αντίθεση με ένα εκπαιδευτικό κέντρο, οι καθηγητές για ιδιαίτερα θα ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους ένας προς ένας με το παιδί σας. Οι μαθήματα συνήθως πραγματοποιούνται στο σπίτι σας.

Οι καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων τείνουν να ειδικεύονται σε συγκεκριμένα μαθήματα, οπότε αν ψάχνετε για κατ οίκον διδασκαλία σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερους από έναν καθηγητές.

Έχοντας στη διάθεσή σας την ιστοσελίδα tutors.gr που μπορεί να σας συνδέσει με έναν καθηγητή, η εύρεση ενός κατάλληλου για το παιδί σας είναι ευκολότερη από ποτέ. Το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 5€ έως 40€ ανά ώρα, ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας του εκπαιδευτή και την ειδικότητα που αναζητάτε. Οι καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων γενικά δεν χρεώνουν επιπλέον προκαταβολές ή απαιτούν συμβόλαια.

Πόσο κοστίζουν τα ομαδικά ιδιαίτερα μαθήματα;

Υπάρχουν αρκετοί καθηγητές που αναλαμβάνουν ομαδικά ιδιαίτερα μαθήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το παιδί σας θα παρακολουθεί ομαδικό ιδιαίτερο μάθημα, με έναν δάσκαλο υπεύθυνο για δύο έως τρεις μαθητές τη φορά.

Οι καθηγητές προσφέρουν συνήθως προσωπικές εκτιμήσεις για να προσδιορίσουν με ακρίβεια τους τομείς στους οποίους το παιδί σας χρειάζεται τη μεγαλύτερη βοήθεια και να προσαρμόσει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας ειδικά για αυτές τις ανάγκες.

Με δεκάδες τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα και πολλούς εξειδικευμένους καθηγητές, θα πρέπει εύκολα να μπορείτε να βρείτε έναν κοντά στο σπίτι σας και για τις μέρες που σας ταιριάζει καλύτερα.

Οι τιμές διδασκαλίας κυμαίνονται συνήθως από 5€ έως 40€ ανά ώρα, ανάλογα με το μάθημα. Οι εταιρικοί δάσκαλοι τείνουν να είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ο συνδυασμός 2-3 μαθητών ρίχνει περισσότερο το κόστος, καθώς ο καθηγητής γλυτώνει αρκετό χρόνο από τη μετακίνηση στα σπίτια των μαθητών.

Πόσο κοστίζουν τα online ιδιαίτερα μαθήματα;

Τα online ιδιαίτερα μαθήματα συνδέουν τους μαθητές μέσω Διαδικτύου. Χρησιμοποιώντας έναν κοινόχρηστο διαδικτυακό χώρο εργασίας και ιδιωτικές αίθουσες συνομιλίας, οι μαθητές μπορούν να αναλάβουν εργασίες και ασκήσεις στο σπίτι με έναν εξειδικευμένο καθηγητή.

Οι διαδικτυακές τιμές για ιδιαίτερα μαθήματα ανά ώρα είναι περίπου 5-10€ την ώρα. Ωστόσο, το στυλ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν λειτουργεί για κάθε μαθητή, ιδιαίτερα για νεότερους που θα ευδοκιμήσουν καλύτερα με μια πιο προσωπική εμπειρία διδασκαλίας.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

 

$cur_photo['url']