5 συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα - Tutors.gr

5 συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα

5-simvoules-gia-epitixia-sta-online-mathimata
0

Η εξάπλωση του COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά προκλήσεων για όλους τους τομείς ακόμα και στα ιδιαίτερα μαθήματα. Τουλάχιστον από αυτά είναι αυτά που δημιουργούνται από το κλείσιμο σχολείων, κολλεγίων και πανεπιστημίων. Αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αναθέσει στους εκπαιδευτές και τους δασκάλους τους να μετακινούν τα μαθήματά τους στο διαδίκτυο. Αλλά το πέρασμα αυτού του συγκεκριμένου χάσματος δεν είναι εύκολο έργο. Απαιτεί εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και υιοθέτηση μιας νέας προσέγγισης. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, με 7 κορυφαίες συμβουλές για τη διασκέδαση την ώρα των διαδικτυακών μαθημάτων.

Συχνά θεωρείται ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε την προσοχή του μαθητή σας μέσω διαδικτυακών αλληλεπιδράσεων από ό, τι μέσω της τάξης. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν ισχύει και τόσο τελικά. Εάν διαθέτετε ένα σταθερό σχέδιο αφοσίωσης, θα κερδίσετε τις καρδιές και τα μυαλά των μαθητών σας. Πράγματι, εάν θέλετε να αγκαλιάσετε πλήρως αυτό το νέο μέσο, ​​θα εκπλαγείτε από την ευελιξία και τη διαδραστικότητα που σας προσφέρει. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να εντυπωσιαστείτε και από τα αποτελέσματα.

Ο στόχος σας: Πρωτόγνωρη αφοσίωση!

Η επιτυχής μετάβαση από τη διδασκαλία που βασίζεται στην τάξη στην ηλεκτρονική διδασκαλία απαιτεί στρατηγική δέσμευσης. Σε τελική ανάλυση, εάν οι μαθητές σας δεν προσέχουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας, δεν θα είναι σε θέση να μάθουν τίποτα. Το αφοσιωμένο κοινό είναι επίσης ενεργό κοινό. Αυτό οδηγεί σε ένα ζωντανό περιβάλλον στην τάξη και ενθαρρύνει τους τύπους συμπεριφορών και αποτελεσμάτων που θα θέλατε να δείτε.

Με ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό gameplan διδασκαλίας, όλα αυτά είναι δυνατά. Η δέσμευση σύντομα μετατρέπεται σε κίνητρο και το κίνητρο σύντομα μετατρέπεται σε συνήθεια. Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε τις κορυφαίες 5 συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα, για διασκεδαστικά μαθήματα και να αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο (και πώς να κάνουμε τη διαδικτυακή διδασκαλία επίσης διασκεδαστική!).

Συμβουλή 1: Διαλέξτε το σωστό εργαλείο (& Δοκιμάστε το!)

Προτού μπορέσετε να φιλοξενήσετε την πρώτη σας τάξη στο διαδίκτυο, θα πρέπει να βρείτε ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους μαθητές σας. Ευτυχώς, έχετε μια ποικιλία επιλογών στη διάθεσή σας. Οι ηγέτες της αγοράς περιλαμβάνουν Zoom, Webex, Adobe Connect, Google Hangouts και άλλους. Πολλά από αυτά τα εργαλεία έχουν μια δωρεάν επιλογή, αν και μπορεί να χρειαστείτε συνδρομή επί πληρωμή για να καλύψετε σωστά τις ανάγκες των μαθητών σας (πχ. πάνω από 100 άτομα).

Ανεξάρτητα από το εργαλείο που επιλέγετε, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά. Διαβάστε τις οδηγίες, δείτε τα βίντεο εκμάθησης και δοκιμάστε τη λειτουργικότητα για εσάς. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να γνωρίζετε το εργαλείο αρκετά καλά για να υποστηρίξετε τους μαθητές σας εάν έχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή δυσκολίες.

Συμβουλή 2: Αποστολή προσκλήσεων και εκκαθάρισης οδηγιών

Μόλις ρυθμίσετε την εκδήλωση στην τάξη, θα πρέπει να στείλετε προσκλήσεις στους μαθητές σας. Αυτό γίνεται συνήθως μέσα από το εργαλείο τηλεδιάσκεψης ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πρόσκλησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πρόχειρη ατζέντα, οδηγίες συμμετοχής και μια λίστα με οτιδήποτε θα χρειαστεί να φέρουν μαζί τους οι μαθητές σας.

Εάν αναμένεται να βρίσκονται στις κάμερες web τους ή να χρησιμοποιούν τα μικρόφωνά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στην τάξη, τότε θα πρέπει να τους ενημερώσετε. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούν αναλόγως. Σημειώστε πως οι μικρότεροι μαθητές κατά τα μαθήματα δημοτικού, δεν μπορούν να λάβουν πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα οπότε φροντίστε να απλοποιείτε τους κωσικούς πρόσβασης και τις οδηγίες σας και να μην τις αλλάζετε συνεχώς.

Τέλος, θα πρέπει να στείλετε μια υπενθύμιση, περίπου 15 λεπτά πριν προγραμματιστεί η έναρξη της συνεδρίασης στην τάξη. Αυτό θα τρέξει τη μνήμη τους και θα διασφαλίσει ότι οι οδηγίες σύνδεσης είναι άμεσα διαθέσιμες σε αυτούς.

Συμβουλή 3: Μείνετε ασφαλείς

Ο COVID-19 διευκόλυνε μια σημαντική αύξηση σε διαδικτυακές συναντήσεις και εκδηλώσεις στην τάξη. Με τη σειρά του, έχει δοθεί αυξημένος έλεγχος στην ασφάλεια που προσφέρουν τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης. Ευτυχώς, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε την ηλεκτρονική σας τάξη και να διασφαλίσετε ότι είναι ένας ασφαλής χώρος για εσάς και τους μαθητές σας. Συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διατηρήσετε ασφαλείς τις συνεδρίες μελέτης στο διαδίκτυο:

  • Μην κοινοποιείτε προσκλήσεις σε σύσκεψη σε δημόσια φόρουμ.
  • Προστατέψτε με κωδικό πρόσβασης τις συσκέψεις σας.
  • Χρησιμοποιήστε μια «αίθουσα αναμονής» για να ελέγξετε ποιος συμμετέχει στη συνάντηση.
  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλους τους συμμετέχοντες στην αίθουσα.
  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε (και να καταργήσετε εάν χρειαστεί) τους συμμετέχοντες.

Συμβουλή 4: Δείξτε το πρόσωπό σας

Μια αποδυναμωμένη φωνή δεν είναι τόσο ελκυστική όσο σας βλέπουν σε δράση οι μαθητές. Ενεργοποιήστε λοιπόν την κάμερα σαςκαι επικοινωνήστε απευθείας με το κοινό σας. Για να διατηρήσετε την προσοχή τους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μιλάτε απευθείας στην κάμερα. Αυτό θα σας βοηθήσει να υποκινήσετε μια πιο προσωπική σύνδεση με τους μαθητές σας. Αλλά οι σκέψεις δεν σταματούν εκεί. Μην κάθεστε πολύ κοντά στην κάμερα. Μην καθίσετε πολύ μακριά. Βρείτε τη ζώνη άνεσης και κολλήστε σε αυτήν. Ελέγξτε το φωτισμό στο δωμάτιό σας. Βεβαιωθείτε ότι η ακουστική είναι καλή. Δεν πρέπει να μοιάζει να μεταδίδετε από ένα σκοτεινό υπόγειο ή ένα βρώμικο δωμάτιο. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε περισπασμούς όπως αυτές, θα βοηθήσετε τους μαθητές σας να εστιάσουν με τον σωστό τρόπο.

Συμβουλή 5: Ορισμός βασικών κανόνων

Οι επιτυχημένες διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας απαιτούν μια στρατηγική διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μια σαφή δομή και η δομή απαιτεί κανόνες. Η ύπαρξη σαφών βασικών κανόνων θέτει προσδοκίες για τους μαθητές σας και τους ενθαρρύνει να λάβουν σοβαρά υπόψη την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τη συμμετοχή  στην τάξη σας. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό περιττών διακοπών και περισπασμών, να διασφαλίσουν ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον και να παρέχουν ίσες ευκαιρίες για όλους να συμμετάσχουν.

Θα πρέπει να συζητήσετε την ηλεκτρονική εθιμοτυπία με τους μαθητές σας και να κάνετε τις προσδοκίες σας σαφείς. Πώς πρέπει να κάνουν ερωτήσεις; Πρέπει να είναι σε “σίγαση” ενώ ακούνε; Επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη λειτουργία “Συνομιλία”; Εάν ναι, ποιούς περιορισμούς θα θέσετε σε αυτό; Σας συνιστούμε να συντάξετε μια λίστα βασικών κανόνων και να τις ακολουθήσετε στην αρχή κάθε συνεδρίας στην τάξη. Μια φωτογραφία με τους “κανόνες” σας ή η υπενθύμιση των βασικών κανόνων κάθε φορά που ξεκινάτε το μάθημα, θα σας βοηθήσει να έχετε πιο ομαλή διδασκαλία χωρίς να χάνετε χρόνο και χωρίς διακοπές.

Ιδιαίτερα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Tutors

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε ότι χρειάζεστε για τον επόμενό σας δάσκαλο. Είτε χρειάζεστε κάποιον για μαθήματα δημοτικού,  είτε για ξένες γλώσσες είτε για μαθήματα ενηλίκων, έχουμε κατηγορίες που θα σας διευκολύνουν να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Το προφίλ του κάθε διδάσκοντα περιλαμβάνει πληροφορίες

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares