5 Συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα - Tutors.gr

5 Συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα

5-simvoules-gia-epitixia-sta-online-mathimata
0

Η εξάπλωση του COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά προκλήσεων για όλους τους τομείς ακόμα και στα ιδιαίτερα online μαθήματα. Αυτά είναι που δημιουργούνται από το κλείσιμο σχολείων, κολεγίων και πανεπιστημίων. Αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αναθέσει στους καθηγητές και τους δασκάλους τους να μετακινούν τα μαθήματά τους στο διαδίκτυο.

Αλλά το πέρασμα αυτού του συγκεκριμένου τρόπου διδασκαλίας δεν είναι εύκολο έργο. Απαιτεί εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και υιοθέτηση μιας νέας προσέγγισης μαθημάτων. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, με 5 κορυφαίες συμβουλές για ομαλή διαεξαγωγή των διαδικτυακών online μαθημάτων.

Συχνά θεωρείται ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε την προσοχή του μαθητή σας μέσω διαδικτυακών αλληλεπιδράσεων από ό, τι δια ζώσης μαθημάτων. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν ισχύει και τόσο τελικά.

Εάν διαθέτετε ένα σταθερό σχέδιο διδασκαλίας, θα κερδίσετε τις καρδιές και τα μυαλά των μαθητών σας. Πράγματι, εάν θέλετε να αγκαλιάσετε πλήρως αυτό το νέο μέσο, ​​θα εκπλαγείτε από την ευελιξία και τη διαδραστικότητα που σας προσφέρει. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να εντυπωσιαστείτε και από τα αποτελέσματα.

Ο στόχος σας: Πρωτόγνωρη αφοσίωση!

Η επιτυχής μετάβαση από τη διδασκαλία στην τάξη στα online μαθήματα απαιτεί στρατηγική δέσμευσης. Σε τελική ανάλυση, εάν οι μαθητές σας δεν προσέχουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας, δεν θα είναι σε θέση να μάθουν τίποτα.

Το αφοσιωμένο κοινό είναι επίσης ενεργό κοινό. Αυτό οδηγεί σε ένα ζωντανό περιβάλλον στην τάξη και ενθαρρύνει τους τύπους συμπεριφορών και αποτελεσμάτων που θα θέλατε να δείτε.

Με ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό gameplan διδασκαλίας, όλα αυτά είναι δυνατά. Η δέσμευση σύντομα μετατρέπεται σε κίνητρο και το κίνητρο σύντομα μετατρέπεται σε συνήθεια. Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε τις κορυφαίες 5 συμβουλές για επιτυχία στα online μαθήματα, για διασκεδαστικά μαθήματα και πώς να κάνουμε τη διαδικτυακή διδασκαλία επίσης διασκεδαστική!

1. Διαλέξτε το σωστό εργαλείο

Προτού μπορέσετε να φιλοξενήσετε την πρώτη σας τάξη στο διαδίκτυο, θα πρέπει να βρείτε ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους μαθητές σας. Ευτυχώς, έχετε μια ποικιλία επιλογών στη διάθεσή σας. Οι ηγέτες της αγοράς περιλαμβάνουν Zoom, Webex, Adobe Connect, Google Hangouts και άλλους.

Πολλά από αυτά τα εργαλεία έχουν μια δωρεάν επιλογή, αν και μπορεί να χρειαστείτε συνδρομή επί πληρωμή για να καλύψετε σωστά τις ανάγκες των μαθητών σας (π.χ. πάνω από 100 άτομα).

Ανεξάρτητα από το εργαλείο που επιλέγετε, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά. Διαβάστε τις οδηγίες, δείτε τα βίντεο εκμάθησης και δοκιμάστε τη λειτουργικότητα για εσάς. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να γνωρίζετε το εργαλείο για online μαθήματα αρκετά καλά για να υποστηρίξετε τους μαθητές σας εάν προκύψουν ερωτήσεις ή δυσκολίες.

2. Προσκλήσεις και αποστολή οδηγιών

Μόλις ρυθμίσετε την τάξη για τα online μαθήματα, θα πρέπει να στείλετε προσκλήσεις στους μαθητές σας. Αυτό γίνεται συνήθως μέσα από το εργαλείο τηλεδιάσκεψης ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πρόσκλησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πρόχειρη ατζέντα, οδηγίες συμμετοχής και μια λίστα με οτιδήποτε θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους οι μαθητές σας.

Οι οδηγίες θα πρέπει να αναφέρουν εάν αναμένεται να ανοίγουν τις κάμερες web τους ή να χρησιμοποιούν τα μικρόφωνά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στην τάξη, τότε θα πρέπει να τους ενημερώσετε. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούν αναλόγως.

Σημειώστε πως οι μικρότεροι μαθητές κατά τα μαθήματα δημοτικού, δεν μπορούν να λάβουν πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα οπότε φροντίστε να απλοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης και τις οδηγίες σας και να μην τις αλλάζετε συνεχώς.

Τέλος, θα πρέπει να στείλετε μια υπενθύμιση, περίπου 15 λεπτά πριν προγραμματιστεί η έναρξη του μαθήματος στην τάξη. Αυτό θα τρέξει τη μνήμη τους και θα διασφαλίσει ότι οι οδηγίες σύνδεσης είναι άμεσα διαθέσιμες σε αυτούς.

3. Μείνετε ασφαλείς

Ο COVID-19 σημείωσε μια σημαντική αύξηση σε online μαθήματα. Με τη σειρά του, έχει δοθεί αυξημένος έλεγχος στην ασφάλεια που προσφέρουν τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης. Ευτυχώς, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε την ηλεκτρονική σας τάξη και να διασφαλίσετε ότι είναι ένας ασφαλής χώρος για εσάς και τους μαθητές σας.

Συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διατηρήσετε ασφαλή τα online μαθήματα:

 • Μην κοινοποιείτε προσκλήσεις για τα online μαθήματα σε δημόσια φόρουμ
 • Προστατέψτε με κωδικό πρόσβασης τα online μαθήματα σας
 • Χρησιμοποιήστε μια «αίθουσα αναμονής» για να ελέγξετε ποιος συμμετέχει στο online μάθημα
 • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλους τους συμμετέχοντες στην αίθουσα
 • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε (και να καταργήσετε εάν χρειαστεί) τους συμμετέχοντες

4. Δείξτε το πρόσωπό σας

Μια φωνή μόνο δεν είναι τόσο ελκυστική όσο αν σας βλέπουν σε δράση οι μαθητές. Ενεργοποιήστε λοιπόν την κάμερα σας και επικοινωνήστε απευθείας με το κοινό σας. Για να διατηρήσετε την προσοχή τους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μιλάτε απευθείας στην κάμερα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να υποκινήσετε μια πιο προσωπική σύνδεση με τους μαθητές σας. Αλλά οι σκέψεις δεν σταματούν εκεί.

 • Μην κάθεστε πολύ κοντά στην κάμερα
 • Μην καθίσετε πολύ μακριά
 • Βρείτε τη ζώνη άνεσης και κολλήστε σε αυτήν
 • Ελέγξτε το φωτισμό στο δωμάτιό σας
 • Βεβαιωθείτε ότι ακούγεστε καλά
 • Δεν πρέπει να μεταδίδετε τα online μαθήματα από ένα σκοτεινό υπόγειο ή ένα βρώμικο δωμάτιο
 • Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε περισπασμούς, θα βοηθήσετε τους μαθητές σας να εστιάσουν με τον σωστό τρόπο.

5. Ορισμός βασικών κανόνων

Τα επιτυχημένα online μαθήματα απαιτούν μια στρατηγική διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μια σαφή δομή και η δομή απαιτεί κανόνες. Η ύπαρξη σαφών βασικών κανόνων θέτει προσδοκίες για τους μαθητές σας και τους ενθαρρύνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα online μαθήματα και τη συμμετοχή  στην τάξη σας.

Αυτοί οι κανόνες πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό περιττών διακοπών και περισπασμών, να διασφαλίσουν ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον και να παρέχουν ίσες ευκαιρίες για όλους να συμμετάσχουν.

Θα πρέπει να συζητήσετε την ηλεκτρονική εθιμοτυπία με τους μαθητές σας και να κάνετε τις προσδοκίες σας σαφείς.

 • Πώς πρέπει να κάνουν ερωτήσεις
 • Πρέπει να είναι σε “σίγαση” ενώ ακούνε
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη λειτουργία “Συνομιλία“; Εάν ναι, ποιους περιορισμούς θα θέσετε σε αυτό;

Σας συνιστούμε να συντάξετε μια λίστα βασικών κανόνων και να τις ακολουθήσετε στην αρχή κάθε online μαθημάτων στην τάξη. Μια φωτογραφία με τους “κανόνες” σας ή η υπενθύμιση των βασικών κανόνων κάθε φορά που ξεκινάτε το μάθημα, θα σας βοηθήσει να έχετε πιο ομαλή διδασκαλία χωρίς να χάνετε χρόνο και χωρίς διακοπές.

Ιδιαίτερα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Tutors

Χρειάζεστε επιπλέον online μαθήματα; Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε ότι χρειάζεστε για τον επόμενό καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα. Είτε χρειάζεστε κάποιον για μαθήματα δημοτικού,  είτε για ξένες γλώσσες είτε για μαθήματα ενηλίκων, έχουμε κατηγορίες που θα σας διευκολύνουν να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

Το προφίλ του κάθε καθηγητή περιλαμβάνει πληροφορίες για την ειδικότητα και τις σπουδές του. Περιηγηθείτε ελεύθερα και βρείτε τα ιδιαίτερα μαθήματα που αναζητάτε εύκολα και γρήγορα.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο