5 λόγοι να κάνετε μαθήματα κιθάρας - Tutors.gr

5 λόγοι να κάνετε μαθήματα κιθάρας

5-logoi-na-kanete-mathimata-kitharas
0

Τα μουσικά όργανα είναι ένα μέσο για να φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Στο tutors.gr, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά και οι ενήλικες να παίρνουν ερεθίσματα και να αποκτούν δεξιότητες μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα. Γι αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το άρθρο με τίτλο 5 λόγοι να κάνετε μαθήματα κιθάρας, ώστε να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα της εκάθησής της.

1.Κοινωνικοποίηση

Η κιθάρα είναι ένα όργανο που συγκεντρώνει τους ανθρώπους ως ομάδα και τους συνδέει μέσω της μουσικής. Κοινωνικά, οι κιθαρίστες μπορούν να απολαύσουν τα ακόλουθα οφέλη. Βελτιώστε τη διάθεση σας παίζοντας κιθάρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους. Λίγα όργανα ισοδυναμούν με μια κιθάρα για την ένωση ανθρώπων.

Το πιάνο μπορεί να προσφέρει μια παρόμοια ατμόσφαιρα στο σωστό περιβάλλον, αλλά οι κιθάρες έχουν μια αίσθηση αυθορμητισμού σε αυτά.

Φέρτε την κιθάρα ένα σε ένα πάρτι και μπορείτε να γίνετε εύκολα το κέντρο της προσοχής. Από εκεί, μπορείτε να βομβαρδιστείτε με αιτήματα για τραγούδια και να καταλήγετε σε ένα μεγάλο γκρουπ αμθρώπων που τραγουδάνε μαζί.

Το περίεργο και το νέο μπορεί να είναι ελκυστικό, αλλά πρέπει να είστε αρκετά ικανοί για να κερδίσετε ανθρώπους παίζοντας κιθάρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μάθεις να παίζεις, να μην γρατζουνάς απλά τις χορδές.

2. Προσωπικά οφέλη

Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να πάρετε κιθάρα. Τα σωστά μαθήματα και το πάθος μπορούν να σας οδηγήσουν σε ένα νέο επίπεδο. Μπορείτε να πάτε από έναν δοκιμαστικό παίκτη που βγάζει μερικά κλασικά κομμάτια και μελωδίες στο δωμάτιό σας, σε έναν πραγματικό μουσικό δημιουργώντας τα δικά σας κομμάτια και τραγούδια.

Ωστόσο, είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Θα γίνετε ένα διαφορετικό άτομο μαθαίνοντας να παίζετε κιθάρα. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του παιχνιδιού κιθάρας για προσωπική ανάπτυξη.

Βελτιώστε τη συγκέντρωση και τη μνήμη σας μαθαίνοντας να διαβάζετε παρτιτούρες κιθάρας και δημιουργώντας συγχορδίες.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη διεγείρονται ενώ κάποιος παίζει κιθάρα. Αυτό σχετίζεται με τη γνωστική και τη μυϊκή μνήμη. Τα παιδιά με ADHD μερικές φορές συμβουλεύονται να πάρουν ένα όργανο για να τους βοηθήσουν να εστιάσουν την ενέργειά τους σε κάτι δημιουργικό και θετικό.

Η μνήμη σας βελτιώνεται και ενισχύεται, διαβάζοντας τις παρτιρούρες και μαθαίνοντας τις συγχορδίες.  Επίσης οξύνεται η περιέργεια των παιδιών και η αυτοπεποίθηση τους όταν παράγουν μικρές ή μεγάλες μελωδίες. Η κιθάρα είναι ένα όργανο το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και συνδυασμό κινήσεων γι αυτό και βελτιώνεται ο συγχρονισμός των άκρων.

3. Επαγγελματικά οφέλη

Τα προσωπικά και κοινωνικά οφέλη του παιχνιδιού κιθάρας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την επαγγελματική μας ζωή. Αυτή η νέα στάση μπορεί να οδηγήσει σε μια συμπεριφορά που μπορεί να κάνει σε ένα δύσκολο έργο στην εργασία. Εάν κατακτήσατε μια δύσκολη ενότητα ενός αγαπημένου τραγουδιού κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, αυτά τα υπολογιστικά φύλλα τηε δουλειάς θα είναι παιχνιδάκι για εσάς. Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα μπορούν επίσης να αποκτηθούν από μαθήματα κιθάρας.

Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη διαχείριση του χρόνου, ορίζοντας χρόνο για εξάσκηση κιθάρας.

Η εκμάθηση κιθάρας είναι επίσης χρήσιμη για τη διδασκαλία των ανθρώπων πώς να μπουν σε πρόγραμμα. Μόνο 20 λεπτά πρακτικής την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Αν θέλετε να μάθετε με αρκετό πάθος, τότε τα 20 λεπτά δεν είναι τίποτα.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής και να εργαστείτε για να βοηθήσετε στη διαχείριση του χρόνου και την προσωπική πειθαρχία. Με 20 λεπτά άσκησης την ημέρα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν ακολουθείται από μια χαλαρωτική συνεδρία κιθάρας αργότερα το απόγευμα.

4. Ψυχική υγεία & συναισθηματικά οφέλη

Υπάρχουν μεγάλα γνωστικά οφέλη εδώ για τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της νοημοσύνης και των κινητικών δεξιοτήτων. Αυτό δείχνει μόνο την επιφάνεια των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει το παιχνίδι κιθάρας. Πέρα από τις γνωστικές αλλαγές, υπάρχουν τα ακόλουθα οφέλη για την ψυχική υγεία.

Τα μαθήματα κιθάρας είναι μια μορφή ανακούφισης από το άγχος με τον τεμαχισμό και το φόρτο εργασίας.

Η εκμάθηση της κιθάρας μπορεί να είναι βαθιά θεραπευτική. Μια μελέτη από το Mind-Body Wellness Center και τη Loma Linda University School of Medicine και Applied Biosystems διαπίστωσε ότι το μάθημα ενός οργάνου έχει μεγάλο αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους.

5. Οφέλη για τη σωματική υγεία

Το να παίζεις κιθάρα μπορεί να είναι καλό για τη σωματική υγεία, αν και αυτοί οι αρχικοί κάλοι και τα πονεμένα δάχτυλα μπορεί να δείχνουν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ενισχύστε τα χέρια και τους καρπούς σας ασκώντας συνεχώς χορδές και συγχορδίες.

Με τον καιρό και την εξάσκηση, τα χέρια και οι καρποί σας θα γίνουν πιο δυνατά και πιο ευέλικτα. Αυτό προέρχεται από όλες αυτές τις διαφορετικές θέσεις χορδής και το πλέγμα της κιθάρας. Είναι μια συνεχής διαδικασία που συσσωρεύει τους μύες και τεντώνει τους τένοντες. Αυτό μπορεί επίσης να μεταφερθεί στους μυς του βραχίονα και στους ώμους.

 

Βρείτε τον καθηγητή κιθάρας σας στο tutors.gr

Τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας είναι ένα μέσο απελευθέρωσης από την έντονη καθημερινότητα παιδιών και ενηλίκων. Είτε διαδικτυακά είτε με ιδιάιτερα μαθήματα δια ζώσης, η κιθάρα θα γίνει το αγαπημένο σας αντικείμενο και θα σας φέρει κοντά με άλλα άτομα με τα ίδια μουσικά ενδιαφέροντα.

Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε περισσότερα για τα ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares