5 Λόγοι να κάνετε ιδιαίτερα κιθάρας - Tutors.gr

5 Λόγοι να κάνετε ιδιαίτερα κιθάρας

5-logoi-na-kanete-idiaitera-kitharas
0

Στο tutors.gr γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά και οι ενήλικες να παίρνουν μουσικά ερεθίσματα και να αποκτούν δεξιότητες μέσα από ιδιαίτερα κιθάρας. Τα μουσικά όργανα είναι ένα μέσο για να φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά.

Γι’ αυτό λοιπόν θα σας μυήσουμε στα ιδιαίτερα κιθάρας, ώστε να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα της εκάθησής της.

1. Κοινωνικοποίηση

Η κιθάρα είναι ένα όργανο που συγκεντρώνει τους ανθρώπους ως ομάδα και τους συνδέει μέσω της μουσικής. Κοινωνικά, οι κιθαρίστες μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη που θα αναλύσουμε παρακάτω. Βελτιώστε τη διάθεση σας παίζοντας κιθάρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους. Λίγα όργανα ισοδυναμούν με μια κιθάρα για την ένωση ανθρώπων.

Αντίθετα, το πιάνο μπορεί να προσφέρει μια παρόμοια ατμόσφαιρα στο σωστό περιβάλλον, αλλά οι κιθάρες έχουν μια αίσθηση αυθορμητισμού σε αυτό.

Φέρτε την κιθάρα σας σε ένα πάρτι και μπορείτε να γίνετε εύκολα το κέντρο της προσοχής. Από εκεί, μπορείτε να βομβαρδιστείτε με αιτήματα για τραγούδια και να καταλήξετε σε ένα μεγάλο γκρουπ ανθρώπων που τραγουδάνε μαζί.

Το περίεργο και το νέο μπορεί να είναι ελκυστικό, αλλά πρέπει να είστε αρκετά ικανοί για να κερδίσετε ανθρώπους παίζοντας κιθάρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μάθεις να παίζεις, να μην γρατζουνάς απλά τις χορδές και τα ιδιαίτερα κιθάρας μπορεούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

2. Προσωπικά οφέλη

Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα κιθάρας. Τα σωστά μαθήματα και το πάθος μπορούν να σας οδηγήσουν σε ένα νέο κοινωνικό επίπεδο. Μπορείτε να πάτε από έναν δοκιμαστικό παίκτη που βγάζει μερικά κλασικά κομμάτια και μελωδίες στο δωμάτιό σας, σε έναν πραγματικό μουσικό δημιουργώντας τα δικά σας κομμάτια και τραγούδια.

Ωστόσο, είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Θα γίνετε ένα διαφορετικό άτομο μαθαίνοντας να παίζετε κιθάρα. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του παιχνιδιού κιθάρας για προσωπική ανάπτυξη.

Βελτιώστε τη συγκέντρωση και τη μνήμη σας μαθαίνοντας να διαβάζετε παρτιτούρες κιθάρας και δημιουργώντας συγχορδίες

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη διεγείρονται ενώ κάποιος παίζει κιθάρα. Αυτό σχετίζεται με τη γνωστική και τη μυϊκή μνήμη. Τα παιδιά με ADHD μερικές φορές συμβουλεύονται να πάρουν ένα όργανο για να τους βοηθήσουν να εστιάσουν την ενέργειά τους σε κάτι δημιουργικό και θετικό.

Η μνήμη σας βελτιώνεται και ενισχύεται, διαβάζοντας τις παρτιρούρες και μαθαίνοντας τις συγχορδίες.  Επίσης οξύνεται η περιέργεια των παιδιών και η αυτοπεποίθηση τους όταν παράγουν μικρές ή μεγάλες μελωδίες. Η κιθάρα είναι ένα όργανο το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και συνδυασμό κινήσεων γι’ αυτό και βελτιώνεται ο συγχρονισμός των άκρων.

3. Επαγγελματικά οφέλη

Τα προσωπικά και κοινωνικά οφέλη της κιθάρας μπορούν να επηρεάσουν θετικά και την επαγγελματική μας ζωή. Αυτή η νέα ενασχόληση μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική αντιμετώπιση ενός δύσκολου έργου στην εργασία.

Εάν κατακτήσατε ένα αγαπημένο τραγούδι κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, αυτη η επιτυχία θα αντικατοπτριστεί στη δουλειά σας έχοντας καλύτερη διάθεση. Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα μπορούν επίσης να αποκτηθούν από τα ιδιαίτερα κιθάρας.

Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη διαχείριση του χρόνου, ορίζοντας χρόνο για εξάσκηση κιθάρας

Η εκμάθηση κιθάρας είναι επίσης χρήσιμη για τη διδασκαλία των ανθρώπων πώς να μπουν σε πρόγραμμα. Μόνο 20 λεπτά πρακτικής την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Αν θέλετε να μάθετε με αρκετό πάθος, τότε τα 20 λεπτά δεν είναι τίποτα.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής και να εργαστείτε για να βοηθήσετε στη διαχείριση του χρόνου και την προσωπική πειθαρχία. Με 20 λεπτά άσκησης την ημέρα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν ακολουθείται από ιδιαίτερα κιθάρας αργά το απόγευμα.

4. Ψυχική υγεία & συναισθηματικά οφέλη

Υπάρχουν μεγάλα ψυχικά οφέλη με τα ιδιαίτερα κιθάρας για τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της νοημοσύνης και των κινητικών δεξιοτήτων. Αυτό δείχνει μόνο την επιφάνεια των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει το μάθημα κιθάρας. Πέρα από τις γνωστικές αλλαγές, υπάρχουν τα ακόλουθα οφέλη για την ψυχική υγεία.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας είναι μια μορφή ανακούφισης από το άγχος και τον φόρτο εργασίας

Η εκμάθηση κιθάρας μπορεί να είναι βαθιά θεραπευτική. Μια μελέτη από το Mind-Body Wellness Center και τη Loma Linda από το University School of Medicine και Applied Biosystems διαπίστωσε ότι το μάθημα μουσικού οργάνου έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση των επιπέδων άγχους.

5. Οφέλη για τη σωματική υγεία

Το να παίζεις κιθάρα μπορεί να είναι καλό για τη σωματική υγεία, αν και αυτοί οι πρώτοι κάλοι και τα πονεμένα δάχτυλα μπορεί να δείχνουν αρνητικά στην αρχή.

Ενισχύστε τα χέρια και τους καρπούς σας ασκώντας συνεχώς χορδές και συγχορδίες.

Με τον καιρό και την εξάσκηση, τα χέρια και οι καρποί σας θα γίνουν πιο δυνατά και πιο ευέλικτα. Αυτό προέρχεται από όλες αυτές τις διαφορετικές θέσεις χορδής και το πλέγμα της κιθάρας. Είναι μια συνεχής διαδικασία που συσσωρεύει τους μύες και τεντώνει τους τένοντες. Αυτό μπορεί επίσης να μεταφερθεί στους μυς του βραχίονα και στους ώμους.

Βρείτε εύκολα καθηγητή για ιδιαίτερα κιθάρας στο tutors.gr

Τα ιδιαίτερα κιθάρας είναι ένα μέσο απελευθέρωσης από την έντονη καθημερινότητα παιδιών και ενηλίκων. Είτε επιλέξετε online μαθήματα είτε δια ζώσης ιδιαίτερα κιθάρας, αυτό το μουσικό όργανο θα γίνει το αγαπημένο σας αντικείμενο και θα σας φέρει κοντά με άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας και βρείτε καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο