11 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό καθηγητή για τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού σας - Tutors.gr

11 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό καθηγητή για τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού σας

11-erotiseis-poy-tha-sas-boithisoyn-na-epilexete-to-sosto-daskalo-gia-ta-idiaitera-mathimata-toy-paidioy-sas
0

Όταν ένα παιδί αρχίζει να δυσκολεύετε στα μαθήματα της τάξης του, το πρόβλημα μπορεί να είναι έξω από το πεδίο εμπειρίας και γνώσεων του γονέα. Αυτή είναι η καλύτερη χρονική στιγμή να σκεφτείτε τη βοήθεια ενός έμπειρου δασκάλου για ιδιαίτερα μαθήματα. Πώς ξέρετε όμως ποιος δάσκαλος θα είναι σε θέση να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια στο παιδί σας; Ξεκινήστε θέτοντας αυτές τις 10 ερωτήσεις πριν αποφασίσετε.

Ποιο μάθημα προκαλεί τη μεγαλύτερη δυσκολία στο παιδί;

Πριν εξετάσετε έναν δάσκαλο για τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Δημοτικού του παιδί σας, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τα συγκεκριμένα μαθήματα στα οποία το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια συζήτηση με τον δάσκαλο του σχολείου για να καθορίσει ποια μαθήματα δυσκολεύουν το παιδί σας. Το πρώτο μάθημα που θα πρέπει να αξιολογηθεί είναι η ανάγνωση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές δυσκολίες ξεκινούν από την λάθος ανάγνωση. Τα μαθηματικά και η φυσική είναι επίσης μερικά από τα πιο συνηθισμένα μαθήματα που απαιτούν βοήθεια.

Το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην οργάνωση του χρόνου του;

Για ορισμένους μαθητές, τα σχολικά μαθήματα είναι ένα δύσκολο έργο. Κατά κύριο λόγο η εκμάθηση ανάγνωσης και η λύση μαθηματικών ασκήσεων. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας αποδίδει καλά στις εξετάσεις, αλλά παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία στην λύση των καθημερινών μαθηματικών προβλημάτων, η αιτία μπορεί να είναι η λάθος οργάνωση του χρόνου του. Υπάρχουν αρκετοί μαθητές που δεν το μοναδικό πρόβλημα που χρειάζεται είναι η εκμάθηση του σωστού τρόπου διαχείρισης του χρόνου και του τρόπου που διαβάζουν.

Μπορεί ο δάσκαλος να βοηθήσει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες;

Εάν το παιδί σας έχει μαθησιακές δυσκολίες , όπως η δυσλεξία ή η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής(ADHD), πρέπει να βρείτε έναν εκπαιδευτή που να ειδικεύεται στην βοήθειας στα παιδιά με παρόμοια προβλήματα. Αυτές οι δυσκολίες απαιτούν μια σειρά μηχανισμών αντιμετώπισης για να βοηθήσουν ένα παιδί να τις ξεπεράσει. Θα πρέπει να γνωρίζει μικρά κόλπα για να παραμένει το παιδί συγκεντρωμένο και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί για να κάνει τη μάθηση πιο εύκολη, διασκεδαστική και πιο επιτυχημένη.

Είναι η προετοιμασία των διαγωνισμάτων ή τεστ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί σας;

Μερικά παιδιά έχουν άριστες γνώσεις των μαθημάτων αλλά όταν φτάσει η στιγμή για να αντιμετωπίσουν ένα διαγώνισμα παγώνουν. Εάν το παιδί σας αγχώνετε πολύ στην ιδέα και μόνο ενός διαγωνίσματος θα πρέπει ο δάσκαλος που θα αποφασίσετε να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα να μπορεί να το βοηθήσει. Ο δάσκαλος θα πρέπει να μάθει στο παιδί σας μια σειρά από βήματα που θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει  κατά τη διάρκεια ενός διαγωνίσματος για να ελαχιστοποιήσει το άγχος του και να αποδώσει σωστά τις γνώσεις του.

Τι στόχο και προσδοκίες έχετε από το δάσκαλο;

Πριν ξεκινήσετε να συνεργάζεστε με οποιονδήποτε δάσκαλο για τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού σας, είναι σημαντικό να έχετε μια ακριβή εικόνα των στόχων και των προσδοκιών που έχετε από το δάσκαλο και το αντίστροφο. Περιμένετε από τον δάσκαλο να βοηθήσει το παιδί σας να αυξήσει τους βαθμούς του, να αποκτήσει δεξιότητες επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων ή να μάθει τον σωστό τρόπο οργάνωσης χρόνου ή τρόπου διαβάσματος; Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος σας, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί με τον δάσκαλο ώστε να διασφαλιστεί ότι θα έχετε κοινή γραμμή για την αποφυγή πολλών πιθανόν προβλημάτων.

Τι προϋπηρεσία έχει ο δάσκαλος;

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι μπορεί να είναι από με ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων. Από καθηγητές σε συγκεκριμένο τομέα μέχρι συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Ενώ κάποιος που εργάζεται στον τομέα μπορεί να έχει μια καλή γνώση του θέματος, είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να μεταδώσει αυτή τη γνώση σε έναν μαθητή.

Τι είδους περιβάλλον χρησιμοποιεί ο δάσκαλος;

Οι εκπαιδευτές, σύμφωνα με το tutors.gr μπορούν να εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων, από ομαδικά μαθήματα σε ένα κέντρο διδασκαλίας μέχρι ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι σας.  Είναι σημαντικό να βρείτε ένα περιβάλλον που το παιδί σας θα νοιώθει άνετα ώστε να αποκομίσει όλες τις γνώσεις. Εάν το παιδί σας είναι σχετικά ντροπαλό τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η σωστή επιλογή. Εάν το παιδί σας προτιμά ένα περιβάλλον με άλλους μαθητές, η προσέγγιση του κέντρου καθοδήγησης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Πόσο συχνά ο δάσκαλος θα συναντήσει το παιδί σας;

Ο χρόνος και η συχνότητα των συνεδριών θα πρέπει επίσης να βασίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις του παιδιού σας. Μερικά παιδιά απλά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο. Γι ‘αυτό και οι συνεδρίες κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, εξετάστε τη διάρκεια του μαθήματος. Μερικά παιδιά μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένα για μια ώρα ή ακόμα και δύο, ενώ άλλοι μαθητές μπορεί να αποδίδουν καλύτερα σε συντομότερες και συχνότερες συνεδρίες.

Ο δάσκαλος θα σας υποβάλει τακτικά εκθέσεις προόδου;

Μόλις προσλάβετε έναν δάσκαλο για να βοηθήσει το παιδί σας, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδο που κάνει το παιδί σας. Εκτός από τη συνεχή ενημέρωση από τον δάσκαλο σας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον δάσκαλο στο σχολείο του παιδιού σας να σας ενημερώνει για τη βελτίωση του παιδιού σας στη τάξη.

Είναι γνωστός στο δάσκαλο ή στο διευθυντή του σχολείου;

Τέλος, μόλις επιλέξετε δάσκαλο για το παιδί σας, επικοινωνήστε με το σχολείο για να μάθετε εάν τον γνωρίζουν. Οι καλοί καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων έχουν άριστη φήμη για τις ικανότητες τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ο δάσκαλος που θα επιλέξετε θα είναι σε θέση να παρέχει στο παιδί σας το μέγιστο δυνατό όφελος.

Πως μπορείτε να βρείτε δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα;

Είτε χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη online υπηρεσία (tutors.gr), είτε προσωπικές συστάσεις από φίλους και γνωστούς, η εκμάθηση και καλή ψυχολογία του παιδιού σας είναι ο πρωταρχικός στόχος. Οι πιο εξειδικευμένοι καθηγητές είναι συνήθως ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί με πρακτική στην τάξη. Οι προπτυχιακοί διδάσκοντες είναι συνήθως μια λιγότερο δαπανηρή λύση και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Ψάξτε για δασκάλους ή φοιτητές που ειδικεύονται στο μάθημα που χρειάζεστε και μην ξεχνάτε να ελέγξετε την εμπειρία στην διδασκαλία.

Δείτε περισσότερα για Ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares