10 Συμβουλές επιλογής καθηγητή για ιδιαίτερα - Tutors.gr

10 Συμβουλές επιλογής καθηγητή για ιδιαίτερα

10-symvoyles-epilogis-kathigiti-gia-idiaitera
0

Οι σωστές βάσεις μπαίνουν από νεαρή ηλικία οπότε από το δημοτικό καλό είναι να βοηθήσετε τα παιδιά με έναν καθηγητή για ιδιαίτερα στα μαθήματα που νιώθουν αδύναμα. Οι καιροί που ζούμε επιβάλλουν στα παιδιά μας να έχουν γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και προ πάντων να φοιτήσουν σε μια πανεπιστημιακή σχολή.

Για να επιλέξετε τον σωστό καθηγητή για ιδιαίτερα, λάβετε υπόψη αυτές τις 10 συμβουλές:

1. Μην πιέσετε, αλλά πείσετε τα παιδιά σας

Πριν από την αναζήτηση ενός καθηγητή για ιδιαίτερα, συζητήστε το με το παιδί σας για να πάρει μια πρώτη ιδέα. Διατηρήστε τη συζήτηση θετική: «Ξέρετε πώς η ανάγνωση είναι κάπως δύσκολη; Θα βρούμε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.»

Οι περισσότεροι μαθητές δεν θέλουν να κουραστούν και να προσπαθήσουν, οπότε αν το παιδί σας γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο, περιμένετε να δείτε φόβο και ενθαρρύνετε.

2. Εξετάστε τις προτεραιότητες

Δεν υπάρχει κανένα στάνταρ για όλους όταν πρόκειται για ιδιαίτερα μαθήματα. Εξαρτάται από τις ανάγκες, τη ρύθμιση, την ευκολία, το κόστος και το χαρακτήρα του παιδιού σας. Μερικοί άνθρωποι απλά επιλέγουν έναν καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα. Άλλοι πηγαίνουν σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο ή φροντιστήριο. Άλλοι επιλέγουν online μαθήματα και αναζητούν καθηγητή για ιδιαίτερα στο tutors.gr.

Όταν επιλέγετε ιδιαίτερα μαθήματα – είτε σε μικρή ομάδα είτε όχι – καθορίστε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για το παιδί σας. Εάν επιλέξετε ομαδικό τμήμα για ιδιαίτερα, μάθετε τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Μια βολική τοποθεσία είναι επίσης σημαντική.

Μελέτες δείχνουν ότι οι συχνότερες συνεδρίες διδασκαλίας αποδίδουν μεγαλύτερα αποτελέσματα. Όσον αφορά το κόστος, λάβετε υπόψη ότι η διδασκαλία ενός προς ένα μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από τα ομαδικά μαθήματα και τα ιδιαίτερα στο σπίτι πιο ακριβά από τα online μαθήματα.

3. Λάβετε διαφορετικές προτάσεις για καθηγητή για ιδιαίτερα

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας αναζητώντας καθηγητή για ιδιαίτερα. Ρωτήστε τον διευθυντή του σχολείου σας, τον σύμβουλο καθοδήγησης ή άλλα άτομα από τη σχολική κοινότητα.

Ορισμένες σχολικές περιοχές έχουν μια λίστα με καθηγητές για ιδιαίτερα και είναι πρόθυμες να κάνουν συστάσεις. Επίσης, ελέγξτε online καθηγητή για ιδιαίτερα. Συζητήστε και με άλλους γονείς για αρχή.

4. Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια του καθηγητή για ιδιαίτερα

Μάθετε αν ο καθηγητής για ιδιαίτερα έχει όντως εμπειρία στη διδασκαλία του μαθήματος στο οποίο το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια. Μπορεί ο καθηγητής για ιδιαίτερα να μην είναι διαπιστευμένος για τη σχολική βαθμίδα του παιδιού σας.

Είναι καλή ιδέα να βρείτε κάποιον που έχει πτυχίο πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς. Αυτό θα διασφαλίσει ότι κατανοεί την εκπαιδευτική θεωρία, τις εκπαιδευτικές στρατηγικές και τις διορθωτικές προσεγγίσεις.

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων με ισχυρή γνώση περιεχομένου μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή. Εξίσου σημαντική είναι η εμπειρία και το στυλ διδασκαλίας.

Ρωτήστε αν ο καθηγητής για ιδιαίτερα έχει διδάξει σε παιδιά παρόμοιας ηλικίας και στυλ μάθησης με το παιδί σας. Ομοίως, σκεφτείτε την προσωπικότητα και τη στάση. Είναι ο καθηγητής για ιδιαίτερα ενθουσιώδης, αισιόδοξος και ενθαρρυντικός; Είναι καλός με τα παιδιά;

5. Καταγράψτε το ιστορικό

Είναι εξίσου σημαντικό να ελέγχετε επίσης τις αναφορές και το ιστορικό ενός καθηγητή για ιδιαίτερα που θα έχει καθημερινή επαφή με το παιδί σας.

Μήπως ο καθηγητή για ιδιαίτερα που σκέφτεστε έχει συστάσεις ικανοποίησης από προηγούμενους γονείς και μαθητές που αποδεικνύουν ότι τους βοήθησε να αυξήσουν τις βαθμολογίες τους, να βελτιώσουν τους βαθμούς στην τάξη και / ή να βιώσουν καλύτερη ολοκλήρωση της εργασίας στο σπίτι;

6. Σωστός χρόνος μαθήματος

Παρόλο που οι εξωσχολικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα εργασίας των γονέων κυριαρχούν συχνά στο ρολόι, προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι, ώστε τα ιδιαίτερα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που το παιδί σας είναι πιο ανοιχτό στη μάθηση.

Μερικοί μαθητές χρειάζονται χρόνο ανάπαυσης 30-40 λεπτών μετά το σχολείο. Αλλά αν δώσετε σε άλλα παιδιά τον ίδιο χρόνο, θα είναι μια μάχη για να ξεκινήσουν να «δουλεύουν ξανά». Μάθετε ποιο χρονοδιάγραμμα λειτουργεί καλύτερα για το παιδί σας και προσαρμόστε ανάλογα το πρόγραμμά σας.

7. Συνεργαστείτε βάζοντας στόχους

Όταν διαμορφώνετε στόχους διδασκαλίας, θα πρέπει να υπολογίζεται ο καθηγητής για ιδιαίτερα, ο γονέας και παιδί. Οι εκπαιδευτικοί και οι δάσκαλοι γνωρίζουν ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι, αλλά οι γονείς γνωρίζουν καλύτερα το παιδί τους και πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία καθορισμού στόχων.

Είναι ιδανικό εάν ο γονέας και ο καθηγητής συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο και επικοινωνούν τακτικά για να ενισχύουν ο ένας τον άλλο στις τεχνικές εκμάθησης. Ο καθηγητή για ιδιαίτερα μπορεί επίσης να είναι πρόθυμος να δώσει σχόλια σχετικά με την πρόοδο του παιδιού σας.

8. Ζητήστε εκθέσεις προόδου

Συνήθως, ο καθηγητής για ιδιαίτερα προσφέρει περιοδικές αναφορές προόδου και θα ελέγχει τους στόχους και θα τους επαναπροσδιορίσει, εάν είναι απαραίτητο. Ζητήστε ένα δείγμα αναφορών προόδου για να δείτε εάν είναι σαφείς και χρήσιμες. Επίσης, ρωτήστε πόσο συχνά θα δίνονται αναφορές για τα μαθήματα δημοτικού.

9. Ξεκαθαρίστε το οικονομικό κομμάτι

Ορισμένοι καθηγητές για ιδιαίτερα χρεώνουν τους πελάτες εάν ένα ραντεβού ακυρωθεί χωρίς ειδοποίηση προ 24 ωρών. Άλλοι έχουν λεπτομερείς πολιτικές για τον προγραμματισμό ιδιαίτερων μαθημάτων.

Ρωτήστε, επίσης, για τις αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων. Σε πόσες μέρες θα προγραμματίσετε το χαμένο μάθημα σε περίπτωση που ο καθηγητής σας δεν μπορεί λόγω ασθένειας.

10. Δείξτε κατανόηση και στηρίξτε το παιδί

Θυμηθείτε, οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία μάθησης, οπότε αναζητήστε πρακτικούς τρόπους για να υποστηρίξετε τις ακαδημαϊκές προσπάθειες του παιδιού σας.

Στο τέλος κάθε συνεδρία διδασκαλίας, μάθετε τι οφείλει να κάνει πριν από το επόμενο μάθημα – αν απομνημονεύει τα γεγονότα πολλαπλασιασμού του ή ολοκληρώνει όλες τις εργασίες του στην τάξη – και υποστηρίξτε αυτές τις μαθησιακές προσπάθειες στο σπίτι.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο