10 συμβουλές επιλογής δασκάλου - Tutors.gr

10 συμβουλές επιλογής δασκάλου

10-simvoules-epilogis-daskalou_0
0

Οι καιροί που ζούμε επιβάλλουν τα παιδιά μας να έχουν γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και προ πάντων να φοιτήσουν σε μια πανεπιστημιακή σχολή. Οι σωστές βάσεις μπαίνουν από νεαρή ηλικία οπότε από το δημοτικό καλό είναι να βοηθήσετε τα παιδιά με ένα δάσκαλο στο σπίτι στα μαθήματα που νιώθουν αδύναμα.
Για να επιλέξετε το σωστό δάσκαλο για το παιδί σας, λάβετε υπόψη αυτές τις 10 συμβουλές:

1. Πιέστε και πείστε τα παιδιά σας

Πριν από αναζήτηση ενός δασκάλου, συζητήστε το με το παιδί σας για να πάρει μια πρώτη ιδέα. Διατηρήστε τη συζήτηση θετική: «Ξέρετε πώς η ανάγνωση είναι κάπως δύσκολη; Θα βρούμε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.» Οι περισσότεροι μαθητές δεν θέλουν να κουραστούν και να προσπαθήσουν, οπότε αν το παιδί σας γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο, περιμένετε να δείτε φόβο και ενθαρρύνετε.

2. Εξετάστε τις προτεραιότητες

Δεν υπάρχει κανένα στάνταρ για όλους όταν πρόκειται για διδασκαλία. Εξαρτάται από τις ανάγκες, τη ρύθμιση, την ευκολία, το κόστος και το χαρακτήρα του παιδιού σας. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ένα δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα. Άλλοι πηγαίνουν σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο ή φροντιστήριο . Ακόμα άλλοι επιλέγουν μια διαδικτυακή υπηρεσία. Όταν επιλέγετε μια ρύθμιση – είτε μια μικρή ομάδα είτε ένα παιδί – καθορίστε ποια είναι η πιο κατάλληλη για το παιδί σας.

Εάν επιλέξετε μια ομαδική τάξη, μάθετε τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Μια βολική τοποθεσία είναι επίσης σημαντική. Μελέτες δείχνουν ότι οι συχνότερες συνεδρίες διδασκαλίας αποδίδουν μεγαλύτερα αποτελέσματα. Όσον αφορά το κόστος, λάβετε υπόψη ότι η διδασκαλία ενός προς ένα μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από τις ομαδικές συνεδρίες και η διδασκαλία στο σπίτι πιο ακριβή από το μάθημα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης.

3. Λάβετε διαφορετικές προτάσεις

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας ζητώντας από τον δάσκαλο του παιδιού σας, τον διευθυντή, τον σύμβουλο καθοδήγησης ή άλλα άτομα από τη σχολική κοινότητα. Ορισμένες σχολικές περιοχές έχουν μια λίστα με καθηγητές και είναι πρόθυμες να κάνουν συστάσεις. Επίσης, ελέγξτε τις διαφημίσεις στο τοπικό γονικό περιοδικό ή την εφημερίδα σας. Άλλοι γονείς είναι επίσης μια καλή αρχή.

4. Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια

Μάθετε αν ο εκπαιδευτικός έχει όντως εμπειρία στη διδασκαλία του θέματος με το οποίο το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια. Παρόλο που ο εκπαιδευτής μπορεί να μην είναι διαπιστευμένος για το επίπεδο βαθμού του παιδιού σας, είναι καλή ιδέα να βρείτε κάποιον που έχει πτυχίο πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς. Αυτό θα διασφαλίσει ότι κατανοεί την εκπαιδευτική θεωρία, τις εκπαιδευτικές στρατηγικές και τις διορθωτικές προσεγγίσεις.

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων με ισχυρή γνώση περιεχομένου μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή. Εξίσου σημαντική είναι η εμπειρία και το στυλ διδασκαλίας. Ρωτήστε αν ο δάσκαλος έχει διδάξει σε παιδιά παρόμοιας ηλικίας και στυλ μάθησης με το παιδί σας. Ομοίως, σκεφτείτε την προσωπικότητα και τη στάση. Είναι ο δάσκαλος ενθουσιώδης, αισιόδοξος και ενθαρρυντικός; Είναι καλός με τα παιδιά;

5. Καταγράψτε το ιστορικό

Είναι εξίσου σημαντικό να ελέγχετε επίσης τις αναφορές και το ιστορικό ενός δασκάλου που θα έχει καθημερινή επαφή με το παιδί σας. Μήπως ο δάσκαλος που σκέφτεστε έχει έρευνες ικανοποίησης από προηγούμενους γονείς και μαθητές που αποδεικνύουν ότι τους βοήθησε να αυξήσουν τις βαθμολογίες των δοκιμών, να βελτιώσουν τους βαθμούς στην τάξη και / ή να βιώσουν καλύτερη ολοκλήρωση της εργασίας στο σπίτι;

6. Σωστός χρόνος μαθήματος

Παρόλο που οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα προγράμματα εργασίας των γονέων κυριαρχούν συχνά στο ρολόι, προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι, ώστε οι συνεδρίες διδασκαλίας να πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που το παιδί σας είναι πιο ανοιχτό στη μάθηση. Μερικοί μαθητές χρειάζονται διάλειμμα 30-40 λεπτών μετά το σχολείο. Αλλά αν δώσετε σε άλλα παιδιά το ίδιο χρόνο, θα είναι μια μάχη για να ξεκινήσουν να «δουλεύουν». Μάθετε ποιο χρονοδιάγραμμα λειτουργεί καλύτερα για το παιδί σας και προσαρμόστε το ανάλογα το πρόγραμμά σας.

7. Συνεργαστείτε βάζοντας στόχους

Όταν διαμορφώνετε στόχους διδασκαλίας, πάρτε όλους υπόψη σας- δάσκαλο, γονέα και παιδί. Οι εκπαιδευτικοί και οι δάσκαλοι γνωρίζουν ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι, αλλά οι γονείς γνωρίζουν καλύτερα το παιδί τους και πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία καθορισμού στόχων. Είναι ιδανικό εάν ο δάσκαλος και ο δάσκαλος συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο και επικοινωνούν τακτικά για να ενισχύουν ο ένας τον άλλο τις τεχνικές. Ο καθηγητής μπορεί επίσης να είναι πρόθυμος να δώσει σχόλια σχετικά με την πρόοδο του παιδιού σας στην τάξη.

8. Ζητήστε εκθέσεις προόδου

Πολλοί καθηγητές προσφέρουν περιοδικές αναφορές προόδου και θα ελέγχουν τους στόχους και θα τους επαναπροσδιορίσουν, εάν είναι απαραίτητο. Ζητήστε ένα δείγμα αναφορών προόδου για να δείτε εάν είναι σαφείς και χρήσιμες. Επίσης, ρωτήστε πόσο συχνά θα δίνονται αναφορές για τα μαθήματα δημοτικού.

9. Ξεκαθαρίστε το οικονομικό κομμάτι

Ορισμένοι καθηγητές χρεώνουν τους πελάτες εάν ένα ραντεβού ακυρωθεί χωρίς ειδοποίηση 24 ωρών. Άλλοι έχουν λεπτομερείς πολιτικές για τον προγραμματισμό συνεδριών μαθημάτων. Ρωτήστε επίσης για τις αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων. Σε πόσες μέρες θα προγραμματίσετε το χαμένο μάθημα σε περίπτωση που ο δάσκαλός σας είναι εκτός λόγω ασθένειας;

10. Δείξτε κατανόηση και στηρίξτε το παιδί

Θυμηθείτε, οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία μάθησης, οπότε αναζητήστε πρακτικούς τρόπους για να υποστηρίξετε τις ακαδημαϊκές προσπάθειες του παιδιού σας. Στο τέλος κάθε συνεδρία διδασκαλίας, μάθετε τι αναμένεται να κάνει πριν από την επόμενη – αν απομνημονεύει τα γεγονότα πολλαπλασιασμού του ή ολοκληρώνει όλες τις εργασίες του στην τάξη – και υποστηρίξτε αυτές τις μαθησιακές προσπάθειες στο σπίτι.

Δείτε περισσότερα για ιδιαίτερα μαθήματα:

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Shares